Sundheds- og omsorgsborgmesteren vil dæmme op for klamydia ved hjælp af en ny kampagne.
Sundheds- og omsorgsborgmesteren vil dæmme op for klamydia ved hjælp af en ny kampagne. - Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

Ny kampagne skal dæmme op for klamydia

Københavns Kommune er blandt de kommuner i Danmark, hvor allerflest unge døjer med klamydia. Derfor har sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) iværksat en ny digital kampagne, oplyser Københavns Kommune.

Den skal oplyse unge københavnere om konsekvenserne af klamydia og vigtigheden af at blive tjekket for infektionen, som man risikerer at blive smittet af, når man dyrker ubeskyttet sex.

Kampagnen iværksættes på baggrund af en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, som viser, at Københavns Kommune er relativt hårdt ramt af klamydia. Konkret havde kommunen 28 tilfælde af klamydia per 1000 15-29-årige. Det placerer Københavns Kommune på en 9. plads over kommuner med flest tilfælde.

Hvis man ønsker at blive tjekket for klamydia og er mellem 15 og 25 år, kan man få en anonym hjemmetest. Tilbuddet er et supplement til muligheden for at blive testet hos egen læge og et forsøg på netop at få flere til at blive testet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
bibliotekschef Tina Pihl på Hovedbiblioteket og borgmester Simon Aggesen.

En ældre dame fra 1935 skal gøres moderne

Variant B: Drømmemodellen.

Stadig håb for mindre skrabet bibliotek på Toftegårds Plads