Bestil en pizza i Baglokalet og få den leveret ud af vinduet.
Bestil en pizza i Baglokalet og få den leveret ud af vinduet. - Foto: Baglokalet.

Baglokalet: Sælger pizza ud af vinduet

Det er en kritisk tid for Restaurant Baglokalet på Sundbyvestervej, fordi alle frokostbestillinger og tv-produktioner er sløjfet. Men hvad gør man så? Helt utraditionelt sælger man pizza ud af vinduet for at undgå smittefare.

I et Facebook-opslag skriver Sille, Andreas, Paw, Jonn og Oliver, folkene bag restaurant Baglokalet i Fremad Amagers klubhus på Sundbyvestervej, at situationen er kritisk.

»Den udbredte smittefare betyder, at alle vores frokostbestillinger er sløjfet, fordi tv-produktioner er annulleret, og ansatte i den private sektor sendes hjem. Det betyder, at vores livsgrundlag i allerhøjeste grad er truet. Vi har været nødt til at sende vores ansatte hjem uden løn, og vi vender hver en sten for at minimere vores udgifter. Men det er ikke let at holde en butik levende, når der ikke kommer penge i kassen. Derfor har vi brug for jeres hjælp. Faktisk som aldrig før.«

I ejerkredsen, som består af helt almindelige mennesker med huslån, ret mange småbørn, kæledyr, rudekuverter og værkstedsregninger, er Sille, Andreas, John og Oliver fast besluttede på at kæmpe kampen for restaurantens overlevelse.

Pizza sælges ud af vinduet

»Opgaven for os er simpel:

Der skal penge i kassen. Derfor giver vi den fuld gas på alle tangenter. Vi har for eksempel ret meget vin på lager i restauranten. Det sælger vi nu som take away for 50 kroner flasken eller en hel kasse for 250 kroner. Der er tale om egenimporteret italiensk vin, som vi har solgt og serveret for jer et års tid efterhånden. Rød, hvid, rosé og dessertvin er på lager as we speak. Fra mandag opruster vi også på take away på madsiden for at minimere risikoen for smitte. Derfor sælger vi pizza ud ad vinduet, hvis du vil undgå at bevæge dig indenfor (hvor alt er rengjort, og der er god adgang til sprit). Vi gør også take awaybokse med dagens ret klar til afhentning uden for klubhuset. Betaling kan ske via mobile pay eller kontaktløs betaling med kort. Vi holder desuden i de kommende uger og måneder også åbent fredag for at forsøge at hive nogle penge i kassen.»

Her er og nu er der mulighed for at sidde med god og sikker afstand til hinanden i restauranten, og som noget nyt bliver der skænket øl og sodavand fra skabet, ligesom der er masser af plastikhandsker og håndsprit.

Køb et gavekort

»En alternativ og mindst lige så god mulighed for at støtte os er ved at købe gavekort. Det giver os mønt til at betale vores regninger! Og det kan endda gøres hjemmefra! Ring eller skriv til os (mad@baglokalet.org // 31210700), og så fixer vi et gavekort uden udløbsdato. Det kan selvfølgelig bruges til både hverdagsbesøg, take away og fest! Det her er desværre ikke en stille bøn – det er et stort råb om hjælp. Vi bryder os på ingen måde om at gå tiggergang, men hellere det end at se Baglokalet være fortid. Vi har brug for, at I støtter op om jeres lokale madpusher og holder os ovenvande. Vi afsøger i mellemtiden selv alle andre muligheder for at holde os levedygtige. Og så har vi brug for, at I deler der her opslag vidt og bredt. Kærlighed og økonomisk støtte kender forhåbentlig ingen grænser.«

Mobile Pay til Baglokalet er: 27580.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Flemming Franklin Fischer

Debat: Stop grådigheden, jeg vil også gerne have mad

Der bliver ikke nogen Europa League-kamp mellem FC København og Istanbul Basaksehir på torsdag

Europæisk kamp i Parken er nu officielt udskudt