Paw Karslund, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti.
Paw Karslund, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

Politiker forsvarer unge: »Det er ved at kamme over«

Debatten raser på Facebook. I Tårnby er politikeren Paw Karslund kommet i modvind, fordi han mener, at det kammer over, når folk brokker sig over, at unge forsamler sig.

»Her får man besked i Aula fra SSP i Tårnby, at man nu flere nætter er stødt på større grupper af unge der mødes. Hvad er det man ikke forstår. Ja, det er sgu‘ svært at holde de unge mennesker indendørs. Men hvis alternativet er at de bli’r smitttet og en ældre eller anden person med en kronisk sygdom ihjel på grund af Covid-19 – ja, så er jeg sgu‘ villig til at tage det slagsmål med mine børn. Skulle vi som voksne måske bare en denne gang sætte dem stolen for døren og så sige, at det nu engang er os, der sætter dagsordenen.«

Sådan skriver Kenneth Mikkelsen i et opslag i Facebook-gruppen Tårnby på tværs. Og han er ikke den eneste, der tager afstand til, at de mange unge forsamler sig i nattetimerne.

Paw Karslund, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti i Tårnby, er dog ikke enig, og det har fået debatten til at være rødglødende:

»Skal vi ikke lige stoppe lidt op, og lade være med at generalisere eller være efter børnene på denne måde. Jeg syntes det ‘kammer lidt over’ efterhånden. Der bliver udstukket nogle anbefalinger og retningslinjer fra både Sundhedsstyrelsen og de politiske myndigheder. Nogle af dem er og kan være tvetydige, andre ret så nemme at forstå. Hvor mange af os voksne har i øvrigt været indendørs den sidste uge? Mange voksne går stadig på arbejde, til møder, handler ind, eller går sig en tur. Lad os som sagt følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og bruge den sunde fornuft generelt. Vejled og støt børnene uden at skabe al for meget unødvendig panik, stress eller angst,« skriver Paw Karslund️.

Jeg har ikke lyst til italienske tilstande

Paw Karslunds replik har fået Kenneth Mikkelsen op i det røde felt:

»SAMTLIGE møder er aflyst. Man bli‘r sendt hjem på den nye ordning fra regeringen. Er kun ude højst nødvendigt. Det du skriver nu er jo lige præcis derfor det går galt. Sæt nu bare de retningslinjer op. Jeg har fandeme ikke lyst til at få Italienske tilstande herhjemme hvis det kan undgås på denne måde. De unge forstår det så bare ikke. Max 10 personer uanset om det er ude eller inde. Jeg fatter bare ikke, hvorfor det er nødvendigt at lede efter alle mulige måder at gradbøje på. Så kan jeg godt forstå at de unge har det svært.«

Hertil svarer Paw Karslund:

»Det er jo ikke det samme som, at de ikke må bevæge sig udenfor en dør, som mange voksne nærmest råber og forlanger af børnene her på de sociale medier. Selvfølgelig skal de ikke klumpe sig sammen i store klynger tæt på hinanden, det er da klart.«

Betina Kleist skriver: »Og vi er stadig en del der møder på job, for at få rejsende danskere hjem fra udlandet. Tager også bussen for at møde på job. Vi er forsigtige og følger anvisningerne. Selvfølgelig må de unge mødes, det gør min datter også, ude i det fri og med afstand. Håber at det her Coronakaos snart er overstået, så vi alle kan nyde foråret og hinanden.«

Kenneth Eriksen er klar i mælet:

»Hvorfor bliver folk ikke bare hjemme, det nytter jo ikke noget at man som forældre bliver hjemme, og så kommer ens børn hjem og smitter. Tag det nu alvorligt, og bliv hjemme, og lær jeres børn om alvoren i det. Med den adfærd, bliver DK bare lukket helt!«

Og så er der Ingrid Hermansen, der skriver:

»Der er en del udødelige unge som ikke gider tage hensyn og så må forældrene træde til. Du bliver nødt til at overgive dig, selvom det er nederen!«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Et efterhånden velkendt syn ved de lokale vandhuller.

Rørte værtshusejere: »Vi er dybt taknemmelige for jeres omtanke«

På Locals Kaffebar er der åbent nogle dage om ugen til take-away. Se Facebook for at være sikker.

Midt i en corona-tid: Her er Vanløses ultimative liste over steder med takeaway