Københavnere i forårssolen på Dronning Louises Bro, hvor mange færdes - også flere og mere tæt end på billedet.
Københavnere i forårssolen på Dronning Louises Bro, hvor mange færdes - også flere og mere tæt end på billedet. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Politiet: Vi taler ikke mere med store bogstaver, nu vanker der bøder

Københavns Politi ser med stor alvor på, at mange borgere færdes på broer, pladser og i parker uden at holde den nødvendige afstand. Politidirektøren fortæller, at man er klar til at håndhæve reglerne mere håndfast ved at udskrive bøder.

»Vi har desværre set flere eksempler på borgere, der ikke tager situationen alvorligt nok, men som færdes de samme steder og ikke holder den nødvendige afstand til hinanden. Det øger smittespredningen af coronavirus og det skal stoppes. Derfor er det helt afgørende, at vi alle tager et ansvar her, tænker os godt om og husker at holde afstand,« siger politidirektør Anne Tønnes, Københavns Politi.

»Vi har indtil videre brugt dialog og vejledning som vores vigtigste redskaber for at informere borgerne. Det vil vi fortsat gøre, men i Københavns Politi er vi også klar til at håndhæve reglerne mere håndfast i den kommende tid ved at udskrive bøder, hvis det skulle blive nødvendigt,« siger politidirektøren.

Københavns Politi oplyser, at der er kommet henvendelser fra Amager Strandpark, Christiania, Skaterbanen i Fælledparken på Østerbro, Københavns volde, Christianshavns Torv, Skydebanehaven på Vesterbro og Dronning Louises Bro på Nørrebro om, at for mange mennesker er samlet samme sted og ikke holder den nødvendige afstand.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
‘Have a try, don’t be shy‘ er sloganet hos Thrilla in Manila. Her en del af teamet fra venstre Harvey James, Neil Harold og Alfie Escabarte.

Thrilla in Manila gav frokost til hospitalspersonale: »Det er jo dem der står i frontline lige nu«

Platanvej.

DEBAT: Platanvej: Det er vigtigt, at vi kan krydse byen