Jon Diderichsen, direktør for Den Blå Planet.
Jon Diderichsen, direktør for Den Blå Planet. - Foto: Den Blå Planet

Den Blå Planets direktør: Vi kan risikere at skulle aflive dyr

Turistattraktionen Den Blå Planet i Kastrup er hårdt ramt af coronakrisen. Planeten mister dagligt 200.000 kroner i indtægter, og direktøren vurderer, at det kan blive nødvendigt at aflive dyr.

Det var en opsigtsvækkende udtalelse direktøren for Den Blå Planet, Jon Diderichsen, kom med lørdag på TV2 News. Direktøren forklarede, at planeten som andre turistattraktioner er i økonomisk stormvejr på grund af coronakrisen. Den Blå Planet mister i øjeblikket cirka 200.000 kroner dagligt i entréindtægter, og da udgifterne til eksempelvis el beløber sig til 250.000 kroner om måneden, er det mere end usikkert om planeten kan holde dyrene i live.

»Hvad mener du med, at I kan have dyrene mere, hvis det her fortsætter,« spurgte TV2-journalisten.

»Det betyder, at vi må aflive dyrene,« sagde Jon Diderichsen, der håber, at regeringen vil hjælpe de trængte turistattraktioner.

20.000 dyr

Den Blå Planet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Anlægget er 12.000 kvadratmeter stort og indeholder i alt 20.000 dyr fordelt på 450 arter. Den samlede akvarievolumnen udgør syv millioner liter vand.

Planeten er opdelt i en række områder, hvoraf de største udgøres af Oceaniet, Amazonas – Den sunkne skov, Koralrevet og Afrikas Søer.

Siden åbningen i 2013 har besøgstallet været nedadgående, men planeten har stadigvæk lidt over en halv million besøgende om året. Det er dog langt færre end i åbningsåret, hvor 1,1 millioner gæster besøgte planeten.

SIDSTE: Kulturministeriet har sammen med Erhvervsministeriet fundet en løsning til de zoologiske haver og akvarier, der mangler kompensation til pasning af deres dyr. Det bliver nu sikret, at de zoologiske anlæg (inkl. akvarier) kan få kompensation for de uomgængelige udgifter i form af lønomkostninger til personale med kritiske funktioner i forhold til pasning af dyrene, foder, sikring af tekniske anlæg mv. fra kompensationsordningen for faste udgifter.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Benjamin Lund Preisler Herbst er indehaver af Superhelten, som blev kåret til Årets Frederiksbergbutik.

Klumme: Kamp mod corona – og tåbelige udlejere

Benjamin Lund Preisler Herbst foran sin butik Superhelten i Nordre Frihavnsgade.

Klumme: Kamp mod corona – og tåbelige udlejere