Praktiserende læge Stig Ekkert har modtaget en større donation til forsøg mod coronavirus.
Praktiserende læge Stig Ekkert har modtaget en større donation til forsøg mod coronavirus. - Foto: Rode Joachim/Ritzau Scanpix.

Finansmand giver penge til Dragør-læges forsøg mod coronavirus

Finansmanden Michael Voss har givet et større pengebeløb til, at Dragør-læge Stig Ekkert kan koncentrere sig udelukkende om at udføre det forsøg, der netop er skudt i gang på Hvidovre Hospital, der skal vise, om malariamedicin virker mod coronavirus. Det skriver mediet MedWatch.

Pengene skal gå til at sikre assistance fra den ene af to forskere på Hvidovre Hospital, der netop har skudt gang i et forsøg, som skal teste malariamedicinen Klorokin som både forebyggende og akut behandling af coronavirus.

Mellem 300 og 400 patienter skal deltage i forsøget, der ledes af Stig Ekkert i samarbejde med Thomas Benfield, der er professor og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital.

Præcist hvor mange kroner og ører, finansmanden har givet Stig Ekkert, ønsker han ikke at oplyse, men siger:

»Hvis ikke, Michael gav disse penge, ville forsøget på Hvidovre komme til at tage meget længere tid, og så vil det måske være for sent. For det er netop tid, der lige nu er en afgørende faktor. Folk dør jo stribe af den her virus. Jeg skal jo også leve og arbejder derfor på min klinik til sent hver dag. Forskningen laver jeg så i min fritid, men efter lange arbejdsdage på klinikken er der altså ikke mange kræfter tilbage til at lave corona-forskning om aftenen. Je blev derfor meget glad, da Michael ringede og sagde, at han gerne vil støtte økonomisk, for det gør, at jeg kan købe ekstra assistance til min klinik og i stedet fokusere al min energi på coronaforskningen,« uddyber han til MedWatch.

Stig Ekkert vurderer, at der senere i forløbet bliver brug for yderligere finansiering.

Læs også: Dragør-læge: Malariamiddel kan hjælpe mod coronavirus. Lægemiddelstyrelsen afviser.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Skateparken er nu lukket.

Flere steder lukket i Fælledparken

Nørrebro og Nordvest gemmer på et væld af spændende steder, som her på Assistens Kirkegård, men mange steder har også gennemgået en gevaldig udvikling gennem årene. Det kan derfor være svært at genkende stederne dengang fra nu. Kan du gætte, hvor vi er på ti udvalgte steder.10

Nørrebro og Nordvest dengang og nu: Kan du gætte, hvor vi er?