Skinnecykel på Amagerbanen mellem Kløvermarken og Uplandsgade.
Skinnecykel på Amagerbanen mellem Kløvermarken og Uplandsgade. - Foto: Torben Huss/Ritzau Scanpix.

Opsigelse: DSB smider kolonihaveejere langs Amagerbanen af sporet

Kolonhaveejere og andre lejere på det gamle baneterræn langs Uplandsgade fik noget af en rød klud i ansigtet i sidste uge. DSB opsiger alle havelod for at kunne benytte arealet til andre formål.

Beboere med kolonihaver og andre lejere ved Amagerbanens gamle baneterræn langs Uplandsgade fik et chok i sidste uge, da de åbnede et brev fra DSB. Heri kunne de læse, at DSB opsiger alle lejemål, og at ejere og lejere af havelod skal have rømmet arealet senest 30. april 2021. DSB skriver, at arealet skal benyttes til andre formål.

Næstformand i Amager Øst Lokaludvalg, Rasmus Steenberger, mener, at det tegner dystert for naturen og de krøllede områder på Nordøstamager.

»Området har i mange år fungeret som en fin grøn kile mellem Store Møllevej og Kløvermarken, og videre ud til kysten og naturen på Prøvestenen Syd. Det skal vi holde fast i, for der er masser af selvgroet natur og vildtvoksende biodiversitet langs den sidste rest af gamle Amagerbane. Samtidig er området af stor kulturhistorisk værdi, som vidne om dansk industrihistorie og arbejderkultur,« siger han.

Brevet fra DSB til kolonihaveejere og andre lejere.

Brevet fra DSB til kolonihaveejere og andre lejere. – Foto: Illustration (DSBs brev).

Han er mildest talt forundret over DSBs begrundelse:

»Området skal bruges til andre formål. Men hvilke formål kan det mon være, når arealet er udlagt som rekreativt område? Det er netop stadfæstet i den nye kommuneplan for København, som blandt andet blev døbt ‘den grønneste kommuneplan nogensinde’. Mange spekulerer på, at der nok skal bygges boliger. Det ville være en skam! Foreløbig har vi Amager Øst Lokaludvalg skrevet til kommunens teknik- og miljøforvaltning, for at høre, hvad de ved om sagen.

Jeg håber at de folkevalgte i Borgerrepræsentationen i København har vilje til at sige nej til DSB, når selskabet om kort tid formentlig søger kommunen om lov til at ændre arealanvendelsen til boligområde. Det kræver nemlig en ændring i kommuneplanen. Og dermed en politisk beslutning,» understreger Rasmus Steenberger.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
En del havde været forbi og tænde lys ved Skelgårdskirken i går søndag.

Lys i mørket: Kirke vil have borgerne til at lyse Vestamager op

Lars Christian Kræmmer sidder og maler på et stykke artmoney. Valutaen har ført ham til blandt andet Nordamerika, Østeuropa og Japan.

Artmoney er kommet til byen