Skal man, så er blandt andet søjletoilettet ved Christiansborg Slotsplads / Holmen Bro åbent.
Skal man, så er blandt andet søjletoilettet ved Christiansborg Slotsplads / Holmen Bro åbent. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Flere offentlige toiletter genåbnet for gadens folk

Da det offentlige Danmark blev bedt om at lukke ned, blev nøglen drejet udefra på Københavns offentlige toiletter. Men en del er åbnet igen, ikke mindst til gavn for gadens folk.

Da statsminister Mette Frederiksen 11. marts meddelte, at offentligt ansatte, der ikke varetog kritiske funktioner, skulle sendes hjem, betød det også, at driften af en stor del af Københavns Kommune blev lukket ned.

Deriblandt også de offentlige toiletter. Men en del blev åbnet igen efter kort tid, fortæller socialborgmester Mia Nyegaard (R).

»Hvis hele byen alligevel er lukket ned, så siger man på teknik- og miljøområdet, at så lukker vi toiletterne. Det første jeg sagde, da jeg hørte det: OBS! Der er nok lige nogle enkelte toiletter, der skal være åbne, for vi har jo nogle borgere, der ikke har adgang til vand, toiletter og til at vaske hænder,« siger Mia Nyegaard.

Der blev nedsat en kriseledelse på rådhuset på tværs af forvaltningerne til at håndtere coronasituationen.

»Så har socialforvaltningen arbejdet sammen med teknik- og miljøforvaltningen om at få åbnet nogle toiletter igen,« siger Nyegaard.

Lynløsninger her og nu

Der har været en del nye opgaver for socialborgmesteren de seneste par uger.

»Det har jo hele tiden været socialborgmesterens opgave, at tage sig af de mest udsatte og sårbare københavnere. Jeg tror bare, det er blevet mere tydeligt, hvem de er, og hvad det betyder for et velfærdssamfund,« siger Mia Nyegaard.

Blandt andre hurtigt trufne beslutninger har været at indrette Bavnehøjhallen i Sydhavn til nødherberg, og at indrette omsorgspladser på det nedlagte plejehjem Solterrasserne i Valby.

»Alle lægger de her skinner, mens toget kører. Som socialborgmester er det min opgave at sikre, at der ikke er nogen, der bliver efterladt på perronen,« siger Mia Nyegaard.

Find på kk.dk/corona flere oplysninger om, hvordan København fungerer pt, og hvordan du kommer i kontakt med kommunen.

Her kan du komme på toilettet

  • Bemandede toiletter og hovedparten af de ubemandede toiletter i hele Københavns Kommune er lukket ned, men der er undtagelser. Du finder åbne toiletter her:

  • Christianshavns Torv, Hulgaards Plads, Anker Jørgensens Plads, Stengade, handicaptoilettet på Vester Søgade ved Planetariet samt stofbrugertoilettet i Kødbyen.

  • Derudover er syv søjletoiletter åbne:

  • Vor Frue Plads, Fiolstræde 2; Christiansborg Slotsplads, ved Holmens Bro; Gammel Torv, ved nr. 20; Axeltorv, Jernbanegade 8; Islands Brygge 20 B; Bella Center Station, ved indkørsel til Ørestads Boulevard 31 samt Ålholm Plads, ud for nr. 1.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ansatte på Sundholms herberg kan nu få en coronatest

Krishna Adhikari (th) og Badal Maharjan (tv) .

Nepalesisk folkekøkken bliver til take away