1984: Overborgmester Egon Weidekamp i kønt selskab med Miss Amager 1984, 23-årigeJette Aabrinck. »Jeg havde regnet med at blive mellem de fem bedste, men jeg havde sletikke gjort mig nogen tanker om, at Miss Amager-titlen skulle blive min,« fortalte hun.Weide havde en lille personlig gave med, og Aabrinck blev også begavet med en præmiecheck på 5.000 kroner, som såmænd skulle bruges til at få gjort et køkken i stand for.
1984: Overborgmester Egon Weidekamp i kønt selskab med Miss Amager 1984, 23-årigeJette Aabrinck. »Jeg havde regnet med at blive mellem de fem bedste, men jeg havde sletikke gjort mig nogen tanker om, at Miss Amager-titlen skulle blive min,« fortalte hun.Weide havde en lille personlig gave med, og Aabrinck blev også begavet med en præmiecheck på 5.000 kroner, som såmænd skulle bruges til at få gjort et køkken i stand for. - Foto: Michael Nielsen/Amager Bladet (arkiv)

Bakspejlet: Bykongen på udkig efter Miss Amager

Finalerne i Miss Amager blev afviklet for fulde huse i det gamle diskotek Hollywood på Amagerbrogade. Selv Københavns overborgmester Egon Weidekamp mødte op for at lure på de letpåklædte damer.

Københavns bykonge gennem flere år, Egon Weidekamp forstod altid at komme i rampelyset – enten til hest ved fastalavnsridningen på Store Møllevej, hvor overborgmesteren bogstavelig talt faldt til jorden, eller ved Miss Amager-finalerne i det gamle diskotek Hollywood på Amagerbrogade.

Miss Amager-konkurrencen var i slutningen af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne en af Amager Bladets mest populære aktiviteter. Finalen trak altid fuldt hus, og mange kendte personer stillede beredvilligt op som dommere.

Den sidste Miss Amager-finale med Katia Conradi fandt sted i juni 1984. Ti piger stillede op til finalen, og Egon Weidekamp overrakte endda præmier til de søge piger, og det var populært blandt de 416 betalende tilskuere, der fyldte Hollywood til sidste plads.

Det var fjerde gang, at Miss Amager blev afviklet i samarbejde med Katia Conradi, Hollywood og Amager Bladet.

I 1987 blev konceptet genoplivet med de nye samarbejdspartnere til Amager Bladet og Hollywood.

Læs også: Bakspejlet: Rockermordet på Agerlandsvej

Katia Conradi og hendes dansepiger i fuld sving på scenen under Miss Amager-finalen på diskotek Hollywood. Diskoteket lå Amagerbrogade, hvorrestaurantvirksomheden Jensens Bøfhus senere fik adresse.

Katia Conradi og hendes dansepiger i fuld sving på scenen under Miss Amager-finalen på diskotek Hollywood. Diskoteket lå Amagerbrogade, hvorrestaurantvirksomheden Jensens Bøfhus senere fik adresse. – Foto: Kurt Haugaard/Amager Bladet (arkiv)

Arrangørerne bag Miss Amager-finalen i 1987. På billedet ses blandt andre Jørgen Kørner, Katia Conradi, Amager Bladets chefredaktør JørgenSalomonsen og diskoteksejer Ove Johansen.

Arrangørerne bag Miss Amager-finalen i 1987. På billedet ses blandt andre Jørgen Kørner, Katia Conradi, Amager Bladets chefredaktør JørgenSalomonsen og diskoteksejer Ove Johansen. – Foto: Bo NYmann/Amager Bladet (arkiv)

1983: Miss Amager-vinderen Anette.

1983: Miss Amager-vinderen Anette. – Foto: Leif Nygaard/Amager Bladet (arkiv)

Miss Amager-triumvirat på medaljeskamlen efter finalen.

Miss Amager-triumvirat på medaljeskamlen efter finalen. – Foto: Kurt Haugaard/Amager Bladet (arkiv)

Miss Amager-finalen var altid et trækplaster. Her står publikum i kø foran diskotek Hollywood.

Miss Amager-finalen var altid et trækplaster. Her står publikum i kø foran diskotek Hollywood. – Foto: Kurt Haugaard/Amager Bladet (arkiv

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Den sorte stiplede linje viser den nuværende plan for Basargrunden, mens den rødstiplede linje markerer det område, som Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler, at man indrager i udviklingen af det nye byrum.

Basargrunden på dagsordenen: »Jeg håber, vi sammen får skabt en god og holdbar løsning«

Peter Rishøj Wils har åbnet sine tøjbutikker igen efter påske.

Flere butikker er genåbnet efter påske