Amagerbanens gamle terræn skal bevares, og derfor har et flertal på Københavns Rådhus nu tilsluttet sig et forslag om at få området fredet.
Amagerbanens gamle terræn skal bevares, og derfor har et flertal på Københavns Rådhus nu tilsluttet sig et forslag om at få området fredet. - Foto: Jan Jeppesen

Flertal for fredning af Amagerbanen

Gruppeformand for SF på Københavns Rådhus, Klaus Mygind, oplyser, at der er flertal for en fredning af Amagerbanen. Socialdemokratiet, Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og De Konservative har tilsluttet sig forslaget.

»Forslaget er sendt til Københavns Borgerrepræsentation og det kommer på dagsordenen lige så snart, der er plads. Lige nu er der en kø af forslag, der skal behandles i borgerrepræsentationen. Køen er opstået på grund af coronakrisen, men jeg regner med, at det kommer på dagsordenen den 4. juni,« oplyser Klaus Mygind.

Rasmus Steenberger, næstformand i Amager Øst Lokaludvalg, og initiativtager til ‘Bevar Amagerbanen’ glæder sig over flertallet:

»Det er jeg selvfølgelig super glad for, både på bydelens vegne, men også som borger i byen. Mine børn skal også have lov at opleve historien, den bynære natur og de originale kolonihaver. Og så er jeg glad for, at den store folkelige opbakning bag Bevar Amagerbanen har virket. Vi har over 3.000 medlemmer, og en masse lokale butikker der støtter op med at sælge plakater, klistermærker og postkort til støtte for Amagerbanen. Endvidere har vi nu samlet flere end 1.500 underskrifter,« fortæller Rasmus Steenberger.

Læs også: Baggrunden for fredningssagen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
14. maj kan du blive klogere på valget af foder til dit kæledyr, når Maxi Zoo Valby inviterer borgere og deres firbenede venner til virtuel foderrådgivning.

Maxi Zoo inviterer borgere og kæledyr til online foderrådgivning

Indbydende så det ud ved Valby Strand i onsdags, men der er stadig mange spildevandsbakterier i vandet.

Vandet er forurenet: Vent med strandturen i Valby til næste år – og hold hunden på land