Visualisering af det kommende fælledbyggeri Vejlands Kvarter.
Visualisering af det kommende fælledbyggeri Vejlands Kvarter. - Foto: Illustration: Henning Larsen Architects

By&Havn politianmeldt: Aktivister til kamp mod fælledbyggeri

Aktivisterne i Extinction Rebellion Danmark og Arternes Ambassade KBH har politianmeldt By & Havn for at medvirke til ulovlige aktiviteter i forbindelse med byggeprojektet Vejlands Kvarter på Amager Fælled.

I dag, fredag, klokken 12.00, gik Extinction Rebellion og Arternes Ambassade KBH i aktion med oplæsning af en politianmeldelse af geotekniske undersøgelser forud for byggeprojektet Vejlands Kvarter på Amager Fælled. Aktiviteterne forærer samtidig bygherren, By & Havn, og investor, PensionDanmark, et gratis kommunikationskursus. Aktiviteternes primære råd til deres kommunikationsstrategi er ‘sig sandheden’.

Aktiviteterne hævder, at der netop er gennemført geotekniske undersøgelser på Lærkesletten på Amager Fælled forud for Vejlands Kvarter-bebyggelsen, men som endnu ikke er miljøvurderet eller vedtaget.

»Der er sat info-skilte op, men flere af oplysningerne, der står på skiltene er direkte løgn,« siger Artsambassadør Frej Schmedes i en pressemeddelelse.

»Vi kommer med et nyt skilt, identisk i form og udseende, men uden vildledning, greenwash og spin. Dette skal hjælpe By & Havn, Københavns Kommune og PensionDanmark med at sige sandheden.«

Sandheden er ifølge aktivisterne at undersøgelserne forstyrrer bl.a. ynglende lærkerne på stedet, hvilket er ulovligt ifølge Jagtloven § 6a Stk. 2. Derfor har de også politianmeldt aktørerne bag projektet. Flere andre miljøorganisationer, heriblandt Amager Fælleds Venner, er ligeledes gået sammen om at indgive politianmeldelsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Guido Lolli mistede flere hundrede bordreservationer til La Buca, da statsministeren lukkede landet. Lolli glæder sig til igen at byde gæsterne velkomne.

Da statsministeren lukkede landet, mistede La Buca 150 reservationer

Finn Rudaisky, Dansk Folkeparti, foreslår at kommunen giver restauranter og cafeer mulighed for at lave udservering i gader, der kan afspærres for trafik.

Kontroversielt forslag: Lav udeservering i gaderne