Amager Fælled-sagen stjæler stadig overskrifter.
Amager Fælled-sagen stjæler stadig overskrifter. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

By & Havn om politianmeldelse: De gældende regler er blevet fulgt

Byudviklingsselskabet By & Havn fastholder, at de gældende regler er blevet fulgt. By & Havn er ellers blevet politianmeldt for det modsatte.

Arternes Ambassade København, Extenction Rebillion Danmark, Amager Fælleds Venner, Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening, har politianmeldt byudviklingssselskabet By & Havn for at have overtrådt bestemmelserne i Bekendtgørelsen af lov om jagt og vildtforvaltning.

Det er specifikt undersøgelserne på Amager Fælleds Lærkeslette til det kommende Vejlands Kvarter, der er lagt til grund for politianmeldelsen.

I et svar til Amager Bladet skriver By & Havn, at »det er korrekt, at By & Havns rådgivere den anden dag undersøgte de komprimeringsforsøg, vi udførte for to måneder siden på Vejlands Kvarter. Der blev taget størst muligt hensyn til dyrelivet i området.«

By & Havn uddyber i sit svar:

»De indkomne data skal indgå i arbejdet med at kvalificere forslaget til lokalplan for Vejlands Kvarter, som lige nu er under udarbejdelse.

Undersøgelserne er gennemført i overensstemmelse med gældende regler og er koordineret med Københavns Kommune. Under arbejdet blev der udvist stor forsigtighed i forhold til at undgå at beskadige eventuelle reder og æg i og omkring de to testfelter, hvor målingerne blev foretaget.»

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rådmand Balder Mørk Andersen i Frederiksberg Kommune glæder sig over, at der er flertal for, at parkeringspladser kan benyttes til udeservering for erhvervsdrivende.

Tid til at hjælpe erhvervslivet: Parkering kan bruges til udeservering under krisen

Fra på mandag kan du igen hente og låne bøger og få hjælp og vejledning til lette søgninger og udlån. Men det vil ikke være muligt at opholde sig på biblioteket i længere tid.

Fra på mandag kan du igen komme indenfor på Hovedbiblioteket