Alma Agger vinder X Factor 2020.
Alma Agger vinder X Factor 2020. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Alma efter X Factor-sejren: »Måske bliver det musikken, måske ikke«

Alma var bookmakernes favorit til at vinde X Factor. Og sangfuglen fra Christianshavn levede op til forventningerne.

Hele Amagers Alma Agger er vinderen af X Factor 2020, efter en meget kneben finalesejr. Det viser seernes stemmetal, som TV 2 har offentliggjort efter finalen.

Alma Agger fik i lørdagens finale 36,8 procent af seernes stemmer. Og det var lige nok til at sikre hende sejren, da den nærmeste konkurrent Mathilde Caffey fik 34,8 procent.

Den 20-årige Christianshavnerpige var bookmakernes helt store favorit til at vinde X Factor, og hun levede altså op til forventningerne.

Hun arbejder som tjener i Operaen og i restaurant Maven på Nikolajs Plads. Studentereksamen kom i hus sidste sommer, og ambitionen er at læse til medicin, forklarede hun til Amager Bladet forud for finaledagene:

»Jeg vil super gerne afprøve musikken. Jeg kender ikke til den verden, men har fået at vide, at det er sindssygt hårdt. Måske bliver den vej, måske ikke,« sagde Alma, der har Beyonce og Medina som nogle af sine forbilleder, og uddeler en hel buket roser til sin dommer og mentor, Thomas Blachmann.

»Han er megadygtig og kender X Factor-gamet. Jeg har lært utroligt meget af Blachmann. Han kan virkelig perfektionere en sang, fordi han lytter til alle de små ting.«

Alma deler sejren med sin dommer og mentor, Thomas Blachmann.

Alma deler sejren med sin dommer og mentor, Thomas Blachmann. – Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Alma Agger efter fredagens delfinale, hvor hun blev stemt videre til lørdagens finaleshow.

Alma er finaleklar: Milano og Smukfest er ude, men der er en anden god præmie

Nu kan Marianne Jensen igen servere kaffe i en kop til siddende gæster. Hun har holdt åbent for take-away under corona-krisen og selvom hun har mistet penge er hun glad for beslutningen.

Da landet lukkede ned, fortsatte Marianne med at brygge kaffe: »Man får ikke mig til at stå og pive«