Rikke V. Stoltz står i spidsen for de mange frivillige, der er med til at arrangere og afvikle den første TEDxFrederiksberg, der foregår på lørdag.

”Det er helt vildt, hvad vi kan sammen”

Af Dorthe Oxgren

Frivillighed: Rikke V. Stoltz er iværksætter og forretningskvinde, og har nu kastet sig over frivilligt arbejde og fået licens til at arrangere det første TEDxFrederiksberg. Det foregår på lørdag den 1. juni i den store koncertsal på musikkonservatoriet på Rosenørns Allé, hvor alle involverede deltager på frivillig basis.

Nye ideer: Rikke V. Stoltz er en erfaren forretningskvinde med en lang karriere inden for shipping og iværksætteri. Hun har således været med til at sætte nogle spektakulære projekter i søen, heriblandt en cykelfærge mellem Danmark og Sverige, en produktion af danske julehjerter fra sin daværende bopæl i New York og ikke mindst, verdens største vindmølleskib, der har gjort hende til en efterspurgt foredragsholder.
Men sidste år skete der noget nyt i Rikke Stoltz’ liv. Hun havde netop været i Odense for at deltage i en af de populære lokale TED Talk-awrangementer, der har udviklet sig fra at være et elitært forum for fremtrædende personligheder som Al Gore og Steve Jobs til at være en global platform for ideer, tilgængelig for alle, via nettet. Dagens arrangement havde gjort indtryk, og på vej hjem i toget, begyndte en ny ide at spire hos den 49-årige iværksætter.

Jeg elsker det uselviske i projektet. Det er en gave at kunne give en platform til mennesker, der normalt ikke bliver hørt, men som har noget på hjerte, som verden har brug for at høre

”Jeg kendte TED-organisationen fra min tid i New York, og jeg vidste også, at der var et årligt og altid lynhurtigt udsolgt arrangement i København. Men jeg tænkte, at vi trænger til noget nyt på Frederiksberg med alle de intelligente mennesker, der bor her, og da jeg er iværksætter af blod, besluttede jeg mig for at ansøge om at få licens til at arrangere lokale TED Talks på Frederiksberg. I den proces mødte jeg René Lønne Ventzel som med stor succes har stået for TEDxAarhus de foregående tre år. Han stod for at skulle flytte til København – og René og jeg besluttede derfor sammen at skabe TEDxFrederiksberg med os begge som såkaldte Lead Organizers.
Jeg elsker det uselviske i projektet. Det er en gave at kunne give en platform til mennesker, der normalt ikke bliver hørt, men som har noget på hjerte, som verden har brug for at høre. Der er meget renhed i det. Ingen får penge for det, selv om det for oplægsholderne kan betyde en regulær career launching at få lov til at udbrede deres vision,” siger Rikke Stoltz.

Træ-politik og par i reb
Oplægsholderne får hver max 18 minutter til at udbrede deres vision eller livsværk, og emnerne spænder bredt. Det gør det også på Frederiksberg, hvor 12 oplægsholdere giver deres bud på alt fra træ-politik over kræftbehandling til parterapi med reb. Alt sammen under overskriften ’Human being – being human’.

”Et bredt emne. Næsten alt kan passe ind her,” siger Rikke Stoltz, der er overvældet over den store interesse, der har været for at deltage som frivillig i arrangementet. Flere hundreder har meldt sig som frivillige eller som oplægsholdere. Og arrangørholdet bag har skullet holde auditions og samtaler med de interesserede. Med licensen til at afholde lokale TED Talks følger også en manual, der skal følges til punkt og prikke. Blandt skal alle oplæg videofilmes og lægges på nettet, hvor de kan ses kvit og frit.

”Jeg havde ikke megen erfaring med frivilligt arbejde før, vi gik i gang, så det har været en stejl læringskurve. Men jeg har trukket på mine erfaringer med at organisere fra forretningsverdenen. Vi prøver så vidt muligt at forventningsafstemme. Folk stiller jo deres tid og kompetencer til rådighed for arrangementet, så vi skal være skarpe på, hvordan vi bruger tiden. Aldersmæssigt er vi en blandet gruppe, de flest af os er i 30’erne og opefter, folk som er langt inde i deres karrierer, og som interesserer sig for verden,” siger Rikke Stoltz, der især har nydt diskussionerne om, hvilke ideer TEDxFrederiksberg skal være med til at udbrede.

”Der er et enormt commitment blandt de 30 i teamet. Også blandt de mange frivillige, der tilhører vores ’Shamelessly Friendly Crew’, som hjælper med det praktiske på selve dagen. Det er helt vildt, hvad man kan, når vi står sammen, og når vi har et fælles ønske. Og i det her tilfælde deler vi et ønske om at brede gode ideer ud til resten af verden,” lyder det fra arrangøren af Frederiksberg første TEDxFrederiksberg.

Læs Rikke Stoltz indlæg om frivillighed:
https://kbhliv.dk/2019/05/24/122144/hvorfor-dog-i-alverden-frivilligt-arbejde/

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Et gribende farvel: Akacieparkens ‘mor’ har kæmpet sin sidste kamp

Protest mod byggeri: Grønne grene i vejret for Amager Fælled