Rachel Pryce Roed arrangerer løb-, gå- og skraldeture på Frederiksberg. Det er en måde at skabe fællesskab på, mener den løbende skolelærer. Foto: Privat

Løb ud af ensomheden

Rachel Pryce Roed  er vært for  gå-, skralde,- og løbeture på Frederiksberg

Er det svært for dig at få løbet ture eller bare gået ture for den sags skyld? Oplever du, at al din tid bliver brugt foran en skærm, at det er film/computer & spil du bruger mere tid på end hvad du kan værdsætte? Kender du måske nogen, der kender nogen, der har brug for at komme ud og få gået en tur/løbet en tur?

I mit arbejde som lærer og i mit hverdagsliv ser jeg og hører jeg fortællinger om børn, unge og ældre, der oplever ensomhed og isolation. I det hele taget er det alle aldersgrupper, der kan føle sig ramt. Vi har selv mærket til det i familien – både med vores 16-årige søn og vores 18-årige datter. Der skal ikke særlig meget til for at føle sig ensom og isoleret, og hvis der ikke bliver taget nogle tiltag, kan det blive til en ond cirkel, som er svær at bryde.

For ca. et halvt år siden mærkede jeg selv en trang til noget nyt. Jeg trængte til en forandring. Mine børn er blevet ”teens”, og jeg mærkede en motivation til at have mere kontakt til andre i nabolaget og i det hele taget have mere kontakt med Frederiksberg-borgere. Samtidig læste jeg om ”Bevæg dig for livet” på Facebook. Jeg ringede til arrangørerne. Vi fik talt sammen, og jeg var solgt. Jeg har fundet et koncept, som jeg kan være en del af uden at gå på kompromis med mig selv og familielivet.

Erfaringer viser, at når du og jeg går en tur, flyder samtalen friere og er mere gensidig. Vi bliver simpelthen mere ligeværdige. Det samme gælder for løbet, fordi når vi løber sammen, er der en slags forbundethed – vi følges jo ad, og derved bliver isolationen og ensomheden brudt.

Nu har jeg startet en facebookgruppe, og den har været i gang i snart syv uger. Her inviterer jeg Frederiksberg-borgere på gåture, løbeture, og ”hygge på Dr. Abildgaards Alle” – og om ikke så længe – skraldeture.

Erfaringer viser, at når du og jeg går en tur, flyder samtalen friere og er mere gensidig. Vi bliver simpelthen mere ligeværdige. Det samme gælder for løbet, fordi når vi løber sammen, er der en slags forbundethed – vi følges jo ad, og derved bliver isolationen og ensomheden brudt. I tilgift bliver vores skelet styrket, muskler bliver stærke, blodsukkeret stabiliseres, og tarmene får en indre massage, så væggen bliver styrket, og mikrobiotaen mangfoldiggøres, og for ikke at glemme – vores tanker bliver renset.

I vores facebookgruppe har alder, farve eller religion inden betydning. Om man er studerende, pensionist, arbejdende, syg eller ensom – det har ingen interesse. Det, der er fokus på, er at gå, løbe, samtale og hjælpe hinanden i et støttende fællesskab i det øjeblik vi er sammen. Vi er ikke forpligtede – vi mødes, og så siger vi farvel.

Hvad får jeg selv ud af at arrangere: jeg har aldrig bevæget mig så meget, som jeg gør nu, jeg møder nye mennesker, jeg kommer mere ud, og jeg bliver inspireret og tænker nye tanker. Jeg kommer ud af min komfortzone og bliver udfordret, for når jeg tager afsted for at mødes med andre, så ved jeg ikke, hvad der venter mig. Det er lidt af et eventyr. Hvem møder jeg, hvad skal vi tale om, kan vi finde ud af at lave et møde, få en kontakt og måske tale om noget, der har interesse for os begge?

Jeg kommer ud af min komfortzone og bliver udfordret, for når jeg tager afsted for at mødes med andre, så ved jeg ikke, hvad der venter mig. Det er lidt af et eventyr. Hvem møder jeg, hvad skal vi tale om, kan vi finde ud af at lave et møde, få en kontakt og måske tale om noget, der har interesse for os begge?

Da jeg fortalte min mor, at jeg er i gang med at arrangere løbe/gåture var hendes første reaktion: ”Åh nej, hvad nu hvis du ikke kan lide personen, og hvad nu hvis I ikke kan tale sammen. Jeg grinede, da jeg hørte hendes reaktion, fordi jeg har mødt de skønneske mennesker, og det at møde mennesker, som jeg ikke kender, giver mig energi og inspiration. At mødes på denne uforpligtende måde er noget helt særligt – det burde det ikke være – men i den kultur vi nu er i, så er det blevet til noget særligt. Det jeg tilbyder er enkelt og givende fordi både du og jeg får mulighed for at give – ud fra det vi kan og vil.

Du kan ringe til mig på 60804321 eller skrive til mig skrive på Rachel.valby@gmail.com, hvis du vil vide mere. Du kan også se mere på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/385646958682102/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Installation med Københavnerne i fokus

0

Sidste dag i kliken: Vandkamp, tovtrækkeri mod lærerne og karamelkast