Er Sosu'en blevet læge, spørger Michael Rasmussen, efter hans handicappede svigermor blev tilset af en Sosu-assistent, da egen læge ikke går på hjemmebesøg. Arkivfoto: Mikkel Møller Jørgensen/Ritzau Scanpix

Er sosuen blevet læge ?

Min svigermor som er bosiddende på Frederiksberg og som er svært handikappet, bl.a fæstnet til sin rullestol, havde fornylig brug for hjælp fra sin kvindelige læge pga. diverse lidelser. Hun kontaktede sin læge for at få hende på hjemmebesøg. Lægen mente at hun selv måtte komme til hende, da hun ikke kørte ud. Da læge efter yderlig konversation måtte anerkende at det nok ikke var muligt, var hendes muligheder skadestuen eller hun kunne sende hendes sosu, som kunne besigtige hende og tage billeder, hvorefter lægen så via dvs. billeder  ville tage stilling til dvs. behandlinger. Ved ikke hvor stor erfaring en sosu har med dvs. typer af sår lidelser samt symptomer på lungebetændelse..el om man kan tage billeder af svær hoste(evt lungebetændelse) Sosu’en  som også er telefonpasser hos lægen, agerer tydeligvis også som læge i denne praksis, kan det virkelig være rigtigt ? Kære læge, hvor er dit lægeløfte eller er der bare ingen penge i hjemmebesøg ? . Frederiksberg kommune skulle måske overveje, at have en læge ansat til at besøg de borgere i kommunen, som ikke har mulighed for at komme til egen læge.

Mvh.

Christian Rasmussen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

6

Indvielse af Nørrebros nye bibliotek

Illustration: Steen Malberg.

Lokal kunstner viser sine pandaer til østerbroerne