PR-FOTO

Kom til kirkekoncerter over hele byen

Kom til sang og tro i Vanløse Kirke

Hvor man som ung ofte har fokus på at etablere sig, kan der være behov for at tage stilling til livets store spørgsmål. Det er netop disse spørgsmål, der er temaet, når Vanløse Kirke slår dørene op til et nyt arrangement, der går under navnet ’Tro – livets umami’. Det nye initiativ løber hen over foråret og efteråret og sætter fokus på nogle af de grundlæggende ting, der gør, at vi føler os som hele, nuancerede mennesker med plads til tro. Det første arrangement finder sted i Vanløse Kirkes sognehus 19. marts, hvor komponist og chefdirigent for DR Pigekoret, Phillip Faber, vil give et indblik i sit værksted. Han vil samtidig komme ind på det, der handler om »at føle sig lille i forhold til noget, der er større end en selv«, fortæller arrangørerne. Arrangementet vil desuden være krydret med fællessang undervejs. Det er gratis at deltage.

 

Skandinavisk musik i Lindevang kirke

Søndag 10. marts, Klokken 16.00, afholder Amatørsymfonikerne »Forårskoncert« i Lindevang kirke, Hattensens Alle 12.

På programmet står skandinavisk musik og koncerten indledes med et kort stykke musik af den svenske komponist Wilhelm Stenhammer. Stykket er et Intermezzo fra kantaten Sången fra 1920.

Derefter spilles Hermen D. Koppel s klaverkoncert nr.3. Her er det pianisten Rikke Sandberg som er solist. Rikke Sandberg har siden sin debutkoncert i 2005 haft en omfattende karriere og modtaget mange priser for sit nuancerede og indfølte klaverspil. Derudover er hun kunstnerisk leder af Nordisk Kammermusik Festival og underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Koncerten slutter med den norske komponist Johan Svendsens 2. Symfoni.

Koncerten dirigeres af Kaare Hansen, som ofte har stået i spidsen for Amatørsymfonikerne. Kaare Hansen er uddannet fra Københavns Universitet og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har desuden studeret hos den berømte franske dirigent Pierre Boulez.

Billetter til koncerten koster 100 kroner – børn og unge under 18 år gratis.

 

Forårsforelsket popkomet i natkirken

Der er både romantik og fest i luften, når Mason J slår guitaren an og giver koncert i Natkirken i Sundby Kirke på fredag 8. marts klokken 20.00.

Den 22-årige musiker skriver og komponerer selv al sin musik. Han er vokset op i en musikalsk familie, men er den første generation i familien, der selv komponerer sin musik – for ham er det en måde at bearbejde og udtrykke alt det, der er svært at få sagt.

»Jeg er meget genert og kan faktisk ikke lide at tale foran mange mennesker. Men når musikken spiller, så er der ikke noget, der kan stoppe mig,« fortæller den unge hit-smed, der lige har udgivet sin debutsingle ’Falling in love’. Gratis adgang til koncerten.

 

Franske toner i Grundtvigskirken

På torsdag d. 7. marts klokken 19.30 spiller Sven Verner Olsen koncert i Grundtvigs Kirkes koncertrække Orgelmestrene.

Denne gang skal man høre processionsmusik af Widor, Lefébure-Wely og andre franske komponister. En procession er en ceremoniel ind- eller udgang, som vi kender fra bryllupper og gudstjenester.

Koncerten torsdag tager udgangspunkt i den parisiske kirke St. Sulpice, hvor aftenens komponister skrev deres musik til dens legendariske orgel. Sven Verner Olsen er til daglig organist ved Jesuskirken i Valby, som har Danmarks eneste franske orgel.

På programmet er blandt andet den pompøse Toccata af Widor, som blev spillet til Margrethe og Henriks samt Frederik og Marys bryllup. Der er gratis adgang.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Meditativ koncert: Når livet gør ondt

Bygastørretumblere skal spare miljøet og pengepungen