Arkivfoto: Jakob Jørgensen/Ritzau Scanpix

Nyt Bynet afventer Cityringen: »Busserne kører indtil Cityringen kommer i gang«

MULIG FORSINKELSE: Torsdag meldte Metroselskabet ud, at en overskredet deadline kan betyde, at sommerens åbning af Cityringens 17 nye station i København bliver forsinket.

I en pressemeddelelse meddelte Metroselskabet, at der mangler et betydeligt antal tests samt fysiske arbejder på stationerne, som skulle have været gennemfør. Den ansvarlige entreprenør for den vil blive tildelt dagbøder for den manglende overholdelse af aftalen, skrev Metroselskabet, som i dog ifølge administrerende direktør Henrik Plougmann Olsen arbejdet på at indhente det tabte:

»Det er ærgerligt, at vi ikke kan melde en åbningsdato ud, som vi havde planlagt. Men der er en vigtig milepæl, som ikke er overholdt. Nu skal vi bruge alle vores kræfter på at indhente det manglende arbejde, og det er stadig en mulighed for, at vi kan nå det inden for tidsplanen. Vi vil naturligvis gøre vores yderste for at undgå forsinkelser og prøver derfor at få parterne til hurtigt at kunne samles om en løsning,« sagde han.

Læs også: Vigtig deadline misset: Cityringen kan blive forsinket

Nyt Bynet afventer Cityringen

I forbindelse med den kommende Cityring har planlægningen af en større omlægning af Københavns busnet fundet sted, så busserne bliver bundet tættere sammen med de nye og eksisterende metrolinjer. En omlægning, der har fået navnet Nyt Bynet og som udover omlægninger også betyder, at flere buslinjer helt nedlægges i et forsøg på at få lokket flere over i metroen. En omlægning, som skal udrulles til sommer.

Spørgsmålet er dog nu, hvilken indflydelse Cityringens eventuelle forsinkelse vil have på udrulning af Nyt Bynet. Movias planlægningsdirektør Per Gellert fortæller:

»I Movia har vi et godt samarbejde med både Metroselskabet og vores busoperatører, så vi skal nok holde busserne kørende, indtil Cityringen kommer i gang,« siger han i en mail til kbhliv.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvalfangst i Indre By: Arkæologer gjorde usædvanligt fund

Spis dig gennem Tivoli: De udødelige klassikere