Mette Dahlgaard har samlet sine opskrifter fra Gemyse i ny kogebog. Foto: Lina Ahnoff

Grøntsagernes dronning udgiver kogebog

 Nu kan du efterabe chefkokken på gourmet-restauranten Gemyse i Tivoli, Mette Dahlgaard. 23. maj udgiver hun kogebogen ‘Gemyse – havens grønt året rundt’ med opskrifter du kan prøve i dit eget køkken.

Nu kan du selv prøve at lave de skønneste retter med grøntsager fra Tivoli-restauranten Gemyse.

Den gastronomiske chef, Mette Dahlgaard, har nemlig samlet en række opskrifter fra den grønne gourmet-restaurant i en ny kogebog, ’Gemyse – havens grønt året rundt’, der udkommer 23. maj.

Det er en kogebog fyldt med smukke billeder og over 70 inspirerende opskrifter, hvoraf de fleste er på menukortet hos Gemyse.

Mette Dahlgaard beskriver selv Gemyse som stedet, hvor fornuft og følelse mødes. Hendes mission er at lade råvarerne tale deres eget sprog og at servere dem så naturligt som muligt. Bogen følger årets gang i flora og fauna.

Mette Dahlgaard er vild med grøntsager, fordi de kan mere i smag og tekstur, og hun opfordrer til at lege med maden.

»Det er ikke meningen, at man skal følge alle bogens opskrifter til punkt og prikke. Bogen er ment som en inspiration, og der opfordres til at ’lytte’ til grøntsagerne, være nysgerrig eller vælge dem, man elsker højest, og se nye muligheder. Det er med andre ord tilladt at lege med maden,« siger Mette Dahlgaard.

Selvom grøntsager spiller hovedrollen i Gemyse – og der er et drivhus og køkkenhave, hvor man kan se grøntsagerne gro, er der også kød og fisk på menukortet og i den nye kogebog.

Og Mette Dahlgaard spiser skam selv kød.

»Selvfølgelig spiser jeg kød – jeg er jo fra Jylland,« som hun sagde i et interview til kbhliv.dk:
LÆS DET HER: Gemyses chefkok: Selvfølgelig spiser jeg kød. Jeg er jo fra Jylland

Mette Dahlgaard Jensen begyndte sin gastronomiske karriere i kokkelære hos Årstiderne. Derefter var hun kok hos Bo Bech på restaurant Paustian i næsten tre år, inden hun kom til Gemyse, der åbnede i 2017.

»God mad kræver lyst, lidt tid og nysgerrighed. Find dit indre legebarn. Det er tilladt at snyde, springe over, hvor gærdet er lavest. Men lad råvarerne være det, de er, og se godt ud imens,« siger Mette Dahlgaard.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Gratis morgenmad og snobrød over ilden

BK Amager tog DM-guldet