Henriette Dybdal Cajar er direktør og partner i SINUZ der fik Frederiksberg virksomhedspris 2019 for sit fokus på klima og bæredygtighed.
Henriette Dybdal Cajar er direktør og partner i SINUZ der fik Frederiksberg virksomhedspris 2019 for sit fokus på klima og bæredygtighed. - Foto: Chili Djurhuus

Fra verdensmål til hverdagsmål

Syvende november blev vinderne Frederiksberg erhvervspriser offentliggjort, og vinderen af virksomhedsprisen var ingeniørfirmaet, SINUZ for at have fokus på klima- og bæredygtighed. Frederiksberg Bladet har været forbi Sinus og talt med partner og administrerende direktør Henriette Dybdal Cajar.

»Vi er ikke 100 procent perfekte, men vi arbejder på hele tiden at blive bedre og have endnu mere fokus på klima og bæredygtighed,« sådan siger partner og administrerende direktør i det rådgivende ingeniørfirma, ’SINUZ’ Henriette Dybdal Cajar, da Frederiksberg var forbi det åbne kontorlandskab på Finsensvej, hvor det to år gamle ingeniørfirma har til huse. ’SINUZ’ fik Frederiksberg virksomhedspris i november måned.

Da Frederiksberg erhvervsråd besluttede, at Sinus skulle have virksomhedsprisen var det primært på grund af virksomhedens klimavenlige profil.

Simon Aggesen udtalte i den sammenhæng at vinderen er stærkt lokalt forankret virksomhed, der viser, hvordan man kan tænke bæredygtighed ind i sin virksomhed, og han pointerede i den sammenhæng, at han håber, at prisvinderen kan inspirere andre lokale virksomheder, til at arbejde med bæredygtighed. Og det er lige netop hvad Sinus har gang i – på flere niveauer.

17 verdensmål

»Jeg vil gerne synliggøre. hvad vi som virksomhed kan gøre bedre, så FN’s 17 verdensmål bliver til hverdagsmål«, siger Henriette Dybdal Cajar, og smiler alvorligt. Og noget det gør hun. Udover at have fokus på bæredygtighed udadtil som virksomhed har SINUZ også internt i virksomheden fokus på bæredygtighed. Som for eksempel at købe økologisk eller fairtrade. Derudover har Henriette Dybdal Cajar fornyeligt via LinkedIn søsat en erfaringsgruppe bestående virksomheder der ønsker at have mere fokus på bæredygtighed. Og interessen var større end hun havde drømt om.

Kun Frederiksberg

Da Henriette Dybdal Cajar og hendes tre partnere skulle vælge et sted til deres virksomhed var de ikke i tvivl om, at SINUZ skulle ligge på Frederiksberg. »Frederiksberg kommune er meget ambitiøs med deres klimamål, og derudover er det en kommune der lytter til deres virksomheder. Vi bliver spurgt, når der skal tages beslutninger, og det sætter vi, som virksomhed, pris på,« siger Henriette Dybdal Cajar og fortæller, at hun ser frem til at have endnu mere fokus på de 17 verdensmål. Frederiksberg Bladet ønsker SINUZ tillykke med prisen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Astrid Aller er utilfreds med gadebelysningen i København, der ifølge hende selv tænder for sent og slukker for tidligt.

DEBAT: Kommer der snart lys i mørket?

Frem Julekalender – Låge nummer 7 – Johannes Pløger