Penge til Riddersalen

Nybyggeri. Teatret Riddersalen er nu sikret økonomisk frem til 2020 med et årligt offentligt tilskud på ca. fire mio. kr.
 
Af Michael Engelbrecht
Foto Dan Møller
 
 
Den nuværende aftale med Kulturministeriet om statens tilskud til Riddersalen, der er det eneste lille storbyteater på Frederiksberg, udløber i år. Kommunens aftale med Riddersalen udløber på tilsvarende vis i 2016 og skal derfor også fornys.
I forvaltningen beskriver Riddersalen opgaver således:
Professionel scenekunst på Riddersalen, i byens rum og på turné: egenproduktioner, turnéaktivitet, gadeteater i Lorrys Have samt danske og udenlandske gæstespil på Riddersalen

Andre nyheder

Publikumsudvikling – gøre teatret vedkommende for flere: involvere målgruppen i udvalgte af teatrets produktionsprocesser, systematisk dialog og samskabelse med målgruppens interessenter, workshops, forløb mm., hvor teatrets fagligheder bringes i spil overfor målgruppernes interessenter, samarbejde med et teater, som kan producere og benytte Riddersalens faciliteter samt sætte målgruppen i stævne overfor andre generationer gennem fortællinger
I 2017 udgør statens udmeldte tilskud til Riddersalen 1.251.073 kr. 
Kulturministeriet har desuden afsat en årlig særbevilling af tipsmidlerne på 1.035.000 kr., hvoraf de 75.000 kr. vil tilfalde kommunen. I aftalen mellem Riddersalen og Frederiksberg Kommune udgør det kommunale tilskud til institutionen 2.636.916 kr. i 2016 – beløbet vil som udgangspunkt være tilsvarende i 2017. 
Det samlede tilskud vil dermed være knap fire mio. kr. i 2017 og årene fremover, hvilket er et fald på knap 200.000 kr. i forhold til 2016.
Riddersalen havde i deres strategi- og visionsnotat meget gerne set en samlet årlig bevilling på 5,2 mio. kr. – dvs. en stigning på 1,2 mio. kr. 
Forvaltningen har dog meddelt Riddersalen, at man ikke umiddelbart kan pege på finansiering af ekstra 1,2 mio. kr. – “og at der derfor vil være behov for en prioritering”, som man udtrykker det.
 
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Smuk overraskelse i loftet

Falske betjente