Brødflov gør plads til grødrestaurant

Sund synergi. For 10 år siden gik de i gymnasiet sammen. Nu excellerer de i hhv. brød og grød og skaber nu et alternativt fodringssted på Frederiksberg.
 
Af Lilli Henriksen
Foto Dan Møller
 
Det var egentlig interessen for jazz, italiensk vin og god espresso, som førte dem sammen, da de for ti år siden gik i gymnasiet. 
Men fælles for Lasse Skjønning-Andersen og Martin Daniali var også en trang til at sætte noget i gang, noget med fødevarer, at gøre en forskel. Og et par år senere startede de to så Danmarks første grødrestaurant med det formål at redefinere vores opfattelse af grød.
– I Danmark har vi en lang tradition for at spise grød, men det opfattes af mange som noget klistret stads, som man kun spiser, hvis man er fattig eller syg. Men angriber man grød ud fra en gourmet-mæssig betragtning, kan det smage afsindigt godt, hvis der er balance mellem syre, fedme, salt og er tilføjet sprøde elementer, siger 27-årige Lasse Skjønning-Andersen og nævner f.eks. havregrød baseret på biodynamiske havreflager med bid tilsat karamel og ristede mandler.
Han og den et år ældre Martin Daniali kørte parløb et par år med restaurant Grød på Nørrebro, men så fik Martin lyst til at gå brødvejen og startede bagerbutikken Brødflov på Falkonér Allé, mens Lasse fortsatte sit grødeventyr i Aarhus og Torvehallerne. 
Hans definition af grød er korn, som er kogt sammen, og dermed åbnes menuen for risotto i forskellige varianter og f.eks. asiatisk congee med kylling, som kan udgøre frokost såvel som aftensmad.
Nu bliver det så frederiksbergernes tur til at få smagsløgene op for gourmet-grød, for de to gamle venner er blevet enige om at slå sig sammen i godt naboskab: Martin flytter alle Brødflov-aktiviteter over i nummer 36, og Lasse kan så åbne sin fjerde Grød-restaurant i nummer 34.
– Ved at blive naboer håber vi at kunne skabe synergieffekt og et sundt, velsmagende alternativ til traditionelt fastfood her på Frederiksberg, der har høj befolkningstæthed og mange studerende, som interesserer sig for deres kost. På sigt kommer vi også til at skabe events, pop up-aktiviteter osv.
Martin Daniali, indehaver af Brødflov, erkender da også, at han ikke kunne forestille sig en bedre nabo.
– Mit drømmeønske var at få Grød ind, da begge forretninger giver noget kant og Nørrebro-agtigt leben på Frederiksberg, som den unge bagermester siger.
Men hvad med interessen for italiensk vin, der førte dem sammen? 
Dén har de stadig. Men de er også enige om at fokusere på dét, de netop nu hver især har gang i til ganer, der godt kan lide den gode smag.
 
Brødflov, Falkonér Allé 36, Grød, Falkonér Allé 34.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frederiksberg er helt på toppen

Hjertevarme og hjemmelavet