Aase Jørgensen arbejder i Runddelens pølsevogn

Politisk pølsesnak

Nu er der nedtælling til kommunalvalget. Lokalavisen tager den politiske temperatur på valget ved pølsevognen.

Af Nanna Boye.

redaktionen@lokalavisen-fbr.dk.

 

Nu skal krydset til kommunalvalget snart sættes. Tirsdag 21. november er dagen, hvor de store beslutninger skal tages bag gardinet. Hvilket parti, hvilken person?

Helt op til vagdagen er der valgdebatter i byen. Lokalavisen har taget temperaturen på kommunalvalget hos pølsevognen Runddelen på Frederiksberg Runddel.

Aase Jørgensen arbejder i pølsevognen, og hun er afklaret med, hvor krydset skal sættes. Hun siger:

»Jeg har altid stemt. Det er ens borgerpligt, uanset om det er kommunalvalg eller folketingsvalg. Jeg har stemt lige siden jeg fik stemmeret. Vi talte ikke så meget politik derhjemme, og mine forældre holdt det altid hemmeligt, hvad de stemte, men de lærte mig, at det var vigtigt at stemme,« siger 69-årige Aase, der sætter sit kryds ved Socialdemokratiet. Hun fortsætter: »Jeg mener, at der bliver sparet for meget på det vigtige, sygeplejersker, plejehjem og hospitaler. Det er vigtige mærkesager for mig.«

Deres udsendte får sig en ristet hotdog med det hele, ristede løg og agurkesalat, en rigtig god godbid, og så går snakken med pølsevognens kunder.

 

Vorherre bevares

75-årige Ejner spiser en pølse, og hans kommentar til kommunalvalget er: »Vorherre bevares. Jeg bryder mig faktisk slet ikke om politik, men det ender nok med at jeg stemmer på Stig Elling (K), men spørg mig ikke hvorfor!«

33-årige Kasper får sig en ristet pølse. Om kommunalvalget, siger han:

»Jeg stemmer Liberal Alliance (LA), når der er folketingsvalg. Det er på grund af den økonomiske politik, som jeg er enig i. Jeg stemmer nok også LA til kommunalvalget, men det bliver ikke personligt, for jeg kender ikke rigtigt de lokale kandidater.«

29-årige Maria er flyttet til Frederiksberg for nylig. Hun har sin fem måneder gamle datter Alice med i barnevognen og siger til Lokalavisen: »Jeg er lidt i tvivl. Jeg plejer at stemme på Radikale Venstre, men lokalt kan jeg egentlig godt lide den konservative politik. Det fungerer med daginstitutionen, og så kan jeg godt lide det med, at alle skal kunne se et grønt træ fra sit vindue.«

Pølsen er spist og vi ønsker god valgkamp!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det spiller i Ryparkens Idrætsanlæg

Børnene skal meget mere i fokus