Frederiksberg Kommune skal aflevere fem mill. kr. til staten af de lokale parkeringspenge, det har kommunalbestyrelsen protesteret over til indenrigsministeren. Foto: Martin Sørensen

Politikerprotest over parkeringspenge

KLAGE. Kommunalbestyrelsen vil klage til indenrigsministeren over, at Frederiksberg skal betale parkeringspenge til staten.

Af heidi engelund

hee@minby.dk

PARKERING: Det er ingen nyhed, at Frederiksberg skal betale nogle af de indtjente penge på parkering til staten. Nu skal Frederiksberg betale fem mill. kr. ekstra til statskassen, og det vil politikerne på Frederiksberg ikke finde sig i.

Ved det seneste møde i kommunalbestyrelsen stemte samtlige 25 politikere ja til at sende et brev til indenrigsministeren Simon Emil Ammitzbøl-Bille for at klage over, at Frederiksberg nu skal betale flere penge.

Ændringsforslag

Jan E. Jørgensen (V) og Laura Lindahl (LA), der begge sidder i folketinget og kommunalbestyrelsen, stemte for forslaget i folketinget, men fik stemt et ændringsforslag igen, der giver et plus i regnskabet.

»Det vigtigste er, at det efter fælles pres fra borgmesteren samt Laura Lindahl fra LA og mig, lykkedes at få ændret loven, så vi på Frederiksberg får lov til at beholde 134 mill. kr. til de to parkeringskældre, Grundtvigsvej og Langelands Plads, som allerede er ved at blive bygget,« fortæller Jan E. Jørgensen, der dog helst have set at den nye lov om parkeringspenge slet ikke var lavet.

Men hvad skal de mange ekstra millioner kroner fra kommunerne så bruges til?

»De penge der kommer ind ekstra i statskassen fra blandt andet København og Frederiksberg, forventer jeg bliver brugt til infrastruktur her hos os, der kan lette presset på parkeringspladserne. Det kan være park and ride anlæg, p-pladser, mere metro eller andet, så vi ikke behøver at køre i bil,« siger han.

Lidt ros til V og LA

Også hos Socialdemokraterne er man stemt for at klage. Michael Vindfeldt (S) siger:

»Jeg vil da gerne rose Jan E. Jørgensen (V) og Laura Linddahl (LA) her ca 1,5 uge efter de med de afgørende stemmer i folketinget stemte for at konfiskere millioner af kroner fra Frederiksbergs parkeringsafgifter for nu allerede at ville protestere til regeringen over den helt urimelige ordning. Men det havde været bedre, hvis de havde husket Frederiksberg, da der skulle trykkes på afstemningsknapperne på Christiansborg,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

B.93’s kvinder i den bedste række

Sange fra Højskolesangbogen på årets længste dag