Den tidligere balletdanser Svend Bunch. Foto: Frederiksberg Stadsarkiv

Frisindets høvding har ordet

GOLDEN DAYS: Nu er der igen mulighed for at bruge tiden på to erindringsfilm fra Frederiksberg Stadsarkiv i anledningen af Golden Days Festival, der løber frem til 23. september.

I år sættes der fokus på Historiens B-sider, der er produ ceret af journalist Jaob Willadsen.

Den ene film har psykolog Sten Hegeler på 95 år har hovedrollen. Filmen varer ti minutter og har titlen ’Frisindshøvdingen fra Frederiksberg’, hvor han fortæller om sin barndom på Frederiksberg, om moderen der havde store planer med Sten, og om hvordan han som stor dreng, blev forført af husassistenten.

Han fortæller også om, hvordan han i en alder af 28 år fandt ud af, at hans far var den kendte revyforfatter Poul Henningsen. Han fortæller om den største forskel på de to.

Den anden film er et portræt af den tidligere balletdanser Svend Bunch, der har fået titlen ’Bøsse i en kunstnerverden’.

Filmen har også fokus på Café Intime på Allégade, hvor Svend Bunch optrådte som ung i 1954. Han kommer også ind på, hvordan det var at være privilegeret bøsse i 50er- og 60erne samt hvordan han oplever det at være blevet en ældre bøsse!

Filmene kan ses på Frederiksberg Stadsarkivs hjemmeside ’byen i byen’, som du finder ved at surfe ind på denne adresse: http://stadsarkivet.frederiksberg.dk/taxonomy/term/742 hee

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dårlige forhold i Guldbergsgade var hindring for ambulance

Lederhosen og ølfest på 5-øren