Sådan komme de 41 boliger på Roskildevej til at se ud. De forventes at stå færdige i slutningen af 2019. Derefter vil unge studerende og unge flygtninge bo side om side i de små boliger og vil på den måde indgå i nære fællesskaber med blandt andet fælles køkken alrum og tagterrasse. Illustration: ONV Arkitekter

Her skal studerende og flygtninge bo side om side

BOLIGBYGGERI. I slutningen af denne måned indledes opførelsen af 41 nye boliger til unge studerende og flygtninge. Konceptet hedder VenligboligPlus og har til formål at skabe flere billige boliger og bedre integration på Frederiksberg.

PÅ VEJ: De 41 nye boliger får adresse på Roskildevej og forventes at stå færdige i slutningen af 2019. Derefter kommer unge studerende og unge flygtninge til at bo side om side i de små boliger og vil på den måde indgå i nære fællesskaber med blandt andet fælles køkken alrum og tagterrasse.

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) er glad for, at byggeriet snart går i gang, og at projektet bliver til virkelighed:

»Vi har forberedt projektet længe, og nu er det tæt på at blive en realitet, der spiller ind i flere vigtige dagsordener. Dels bidrager det til flere lejligheder, som er til at betale for den stigende mængde unge studerende, der kommer til Frederiksberg. Dels vil lejlighederne bidrage til integrationen af de unge flygtninge – en proces der allerede går godt, men som vi hele tiden skal udvikle.«

Forbilledligt samarbejde

Projektet er et samarbejde mellem Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune. Det er et helt nyt koncept, der i 2017 vandt en Danish Design Award-pris for det nytænkende koncept for integration af flygtninge.

Formand for Frederiksberg Kommunes bolig- og ejendomsudvalg Nikolaj Bøgh (K) lægger vægt på det gode samarbejde, der nu skaber resultater:

»Det kan være udfordrende at gå forrest og udvikle helt nye koncepter. I dette tilfælde har der været et forbilledligt samarbejde mellem FFB, Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune, og det har skabt en hel ny boligtype, der understøtter gode relationer og integration. Det bliver utrolig spændende at følge til næste år, når boligerne bliver færdige,« siger Nikolaj Bøgh og tilføjer:

»Jeg er glad for, at repræsentanter for naboejendommene på Roskildevej – herunder Veteranhjemmet – har meldt sig til en følgegruppe, som senere kan udvikle sig til en naboskabsgruppe. Den kan bidrage til, at byggeriet gennemføres i dialog med naboerne, og at de nye naboer falder godt til i kvarteret.«

Socialdemokratisk idé

Også Socialdemokratiet er begejstret for boligprojektet. Socialordfører samt by- og miljøordfører, Gunvor Wibroe, siger:

»Det var Socialdemokratiet, der i sin tid præsenterede idéen om Venligboligerne og kæmpede for, at de blev opført på Frederiksberg. Vi ser nemlig et kæmpe potentiale i, at nytilkomne flygtninge bor side om side med for eksempel studerende. Venligboligerne er med til at sikre den bedst mulige integration af vores nye borgere, samtidig med at kommunen får gode, billige boliger, der er til at betale for mennesker, hvor pengepungen ikke er så stor. Så hos Socialdemokratiet ser vi meget gerne, at der kommer flere af den type boliger vi i fremtiden.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

ANNONCE: Få en snak med Venstre ved Kultorvet / Rundetårn idag!

Politiheste er flyttet til Dragør