Der er flere gange faldet mange mængder regn over Frederiksberg, her er det et skybrud ved Bispeengbuen. Foto: Henrik Andrew Bendtsen

Debat: Skybrud ved Bispeengbuen

…Debat

Anders Jensen

Borgerinitiativet Åbn Åen

KLIMALØSNING: Gunnar Biering fremfører i Frederiksberg Bladet, at ’pressionsgruppen Åbn Åen’ stiller modstanderne af Sct. Jørgens Sø-projektet i udsigt, at Bispeengen delvist kan erstatte behovet for at bruge de fredede søer som skybrudsmagasin. Dette kan vi bekræfte.

’De aktuelle planer viser, at lidt over halvdelen af den samlede vandmængde, der ledes til Skt. Jørgens Sø, kommer fra Bispeengbuen og oplandet hertil’, ifølge Frederiksberg kommunes orientering om skybrudsplanerne.

Alene skybrudstunnel fra Bispeengen til Sct. Jørgens Sø koster 422 mio. kr. og så er der selve omdannelsen af søerne til en søpark og tunnel videre til havnen, som nemt kan føre til en samlet pris på over en mia. kr.

Med disse priser er skybrudsvandet, der samler sig i Bispeengen, det suverænt dyreste vand liter for liter i hele byen.

Vi deler dit ønske om, at der skal laves en lokal løsning for skybrudsvandet i Bispeengen, så vi ikke belaster de fredede Søer mere end nødvendigt.

Men dit forslag med betontanke til vandet er urealistisk, for det vil kræve, at man opstiller adskillige tanke på størrelse med Rundetårn under Bispeengbuen, og at man pumper vandet op i disse.

Bispeengen å-park er eneste kost-effektive løsning til at tilbageholde skybrudsvandet – og så reducerer det presset på Søerne og giver beboerne en ny park samtidig.

Men det kræver selvfølgelig, at der kan findes midler til en tunnelføring af vejen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Kavalkade: November 2018

0

Se billederne fra året, der gik på Nørrebro og i Nordvest. Juni: