Niddal El-Jabari lavede en fredsring med 600 mennesker omkring den jødiske synagoge i Krystalgade efter terrorangrebet 14. februar 2015 for at mindes Dan Uzan, der blev dræbt foran synagogen af terroristen. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Ildsjælspris: Lavede fredsring efter terror

TERRORANGREB. Niddal El-Jabri var initiativtageren til fredsringen om den jødiske synagoge i Krystalgade efter terrorangrebet 14. februar 2015, der kostede to mennesker livet. Nu får han en pris for sin indsats.

ILDSJÆLSPRIS: Hvem husker ikke 14. februar 2015, da København blev ramt af terrorangreben på Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade?

Terrorangrebet kostede Dan Uzan og filminstruktør Finn Nørbygaard livet, da terrorens grimme ansigt viste sig to steder i København.

Midt i sorgen stod Niddal El-Jabari frem og var initiativtageren til fredsringen om den jødiske synagoge i Krystalgade. En fredsring, der byggede bro mellem muslimer og jøder, da 600 par hænder holdt hinanden.

I dag arbejder han for at skabe et fællesskab for alle minoritetsetniske danskere under Mino Danmark, som han er stifter af.

For det arbejde modtager han Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælpris.

Har tidligere fået en pris

Og hvem er så manden, der fik jøder og muslimer til at række hinanden hånden?

Niddal El-Jabri er uddannet procesøkonom og har en overbygning i projektledelse fra Northumbria University i England. Han har tre virksomheder bag sig og har holdt utallige foredrag under titlen ‘Min historie som iværksætter – Fra fattig ildsjæl til succesfuld iværksætter’.

Han har tidligere modtaget en jødisk hæderspris overrakt af rabbiner Menachem Margolin fra Det Europæiske Jødiske Fællesskab og EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager i Bruxelles.

Tre priser uddeles

På mindedagen14. februar uddeler Finn Nørgaard Foreningen tre priser til projekter og initiativer, der gør en forskel, bygger bro, skaber dialog, styrker sammenhængskraften i det danske samfund, og somdermed arbejder aktivt på at undgå, at begivenheder som dem, der ramte København for fire år siden, sker igen.

I begrundelsen for hvorfor Niddal El-Jabri modtager Ildsjæleprisen, skriver Finn Nørgaard Foreningen:

’Mino Danmark har en bred vifte af aktiviteter og projekter, der giver plads til minoritetsetniske unges stemmer og roller i samfundet.

Mino Danmark blev stiftet som en direkte reaktion på terrorangrebet 14. februar 2015, hvor Niddal tog initiativ til en fredsring omkring synagogen. Niddal har siden da været en stærk stemme og en central aktører blandt de minoritetsetniske unge og en vigtig brobygger på tværs af jøder og muslimer.

Niddal El-Jabar får overrakt prisen på Christiansborg af kulturminister Mette Bock 14. februar

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

6-årige Balthazar er ikke i tvivl: Basket er det sjoveste til Gadedag

Nu skal du tjene over en million om året for at købe hus i København