De fire medlemmer af pigekvartetten Echo. Fra venstre er det Tanne Balcells, Freja Assenholt, Mathilde Byder og Emma Funding. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

X Factor-deltager: »Det har været megasvært at gå rundt med hemmeligheden«

X FACTOR. 21-årige Tanne Balcells fra Peter Bangs Vej udgør den ene fjerdedel af Oh Lands sammensatte pigegruppe ‘Echo’. Hun satser hundrede procent på musikken og glæder sig til X Factors liveshows.

SANGDRØMME: De seneste tre måneder har 21-årige Tanne Balcells fra Peter Bangs Vej båret på en hemmelighed.

Fredag aften var tidspunktet omsider kommet, hvor hun kunne dele hemmeligheden med resten af Danmark: Tanne skal være med i X Factors liveshows, som de næste mange fredage vil dominere de danske fjernsynsskærme.

»Det har været megasvært at gå rundt med hemmeligheden. Især den seneste uge,« fortæller Tanne i et interview med Frederiksberg Bladet.

De fire medlemmer af pigekvartetten Echo. Fra venstre er det Tanne Balcells, Freja Assenholt, Mathilde Byder og Emma Funding. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

»Min mor er den eneste i familien, der har vidst det,« tilføjer hun.

Rutsjebanetur

Tanne Balcells udgør den ene fjerdedel af den sammensatte pigekvartet ’Echo’. Selvom liveshowene endnu ikke er gået i gang, har X Factor allerede været lidt af en rutsjetur for Tanne.

Hun fik ja fra dommerne ved sommerens audition. Derefter blev hun valgt fra, da den ene af dommerne, Lars Ankerstjerne, skulle udvælge unge artister til 5 chair challenge, for efterfølgende at blive valgt til, da en anden dommer, Nanna Øland alias Oh Land, skulle sammensætte en gruppe.

Gruppen består af fire piger. Foruden Tanne er det Freja og Emma, der begge er 15 år, og Mathilde på 16 år. Med sine 21 år er Tanne således gruppens klart ældste medlem. Det er imidlertid ikke noget, hun bemærker:

»Nej, det er overhovedet ikke noget problem. Enten er jeg umoden, eller også er de tre andre ekstrem modne. Jeg synes i hvert fald ikke, at der er nogle store forskelle. Vores samarbejde kører gnidningsløst.«

Fra nervøsitet til glæde

Da Tanne Balcells i november fik at vide, at hun skulle fortsætte i X Factor, fik det hende til at tage en stor beslutning:

»Jeg droppede ud af mit studie på EGU (erhvervsgrunduddannelse) for at satse hundrede procent på musikken. Det er det, jeg vil,« fastslår den lokale sangfugl.

Tanne har boet på Frederiksberg med sin mor siden 2013, men er kommet på Frederiksberg, siden hun som to-årig kom til Danmark fra Spanien:

»Min far er spansk, og min mor er halvt spansk og halvt dansk. Jeg er opvokset i Ryparken, men både min onkel og min mormor boede på Peter Bangs Vej gennem hele min barndom. Det er samme opgang min mor og jeg bor i i dag,« fortæller Tanne.

Nu glæder hun sig til at stå på X Factor-scenen og synge live på landsdækkende tv:

»Det bliver da en smule nervepirrende, men vi har øvet virkelig, virkelig meget. I takt med, at vi har øvet så hårdt og koncentreret, er mere og mere af min nervøsitet afløst af glæde og forventninger. Vi glæder os til at vise, hvad vi har, hvad vi vil, og hvad vi kan.«

Gaga og Grande

At Tannes gruppe endte med at hedde Echo, forklarer hun således:

»Op til bootcampen øvede vi i et sommerhus. Der var et ekko i gangen, og siden da har vi ikke kunnet hedde andet,« siger Tanne, der har en række store, kvindelige sangere som sine forbilleder:

»Jeg er ret vild med Lady Gaga. Hun har en fin stemme og en åben personlighed. Jeg lytter også meget til Ariana Grande, Adele og Amy Winehouse. Men generelt har jeg en bred musiksmag. Den ene uge kan jeg lytte til pop, den næste til rock og ugen efter til hiphop.«

Hvor langt Tanne og de andre Echo-piger når i X Factor, tør hun ikke spå om:

»Konkurrencen er hård, men vi går efter at nå så langt som muligt. Vi øver i hvert fald rigtig meget. Og så må vi heller ikke glemme at nyde det hele. Det gør jeg allerede,« slutter Tanne Balcells.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Østerbroer er videre i X-factor

Det bedste fra Middelhavet