Teaterdirektør, Jon Stephensen, foran Aveny-T som fra 2020 måske får tre millioner kroner årligt fra staten. Arkivfoto: Dan Møller

Jon Stephensen: »Vi bliver et kraftcenter for ungekulturen«

TILSKUD. Aveny-T kan se frem til tre millioner kroner årligt fra 2020, hvis regeringens teaterudspil går igennem, så teaterdirektør Jon Stephensen er en glad mand.

FREDERIKSBERG ALLÈ: »Det er en kæmpe anerkendelse, da vi er det eneste teater i København, der bliver løftet. Jeg er glad for, at man har set, at vi har skabt et teater for de unge. Det er jeg glad for har givet genlyd,« fortæller Jon Stephensen, der er teaterdirektør på Aveny-T på Frederiksberg Allé.

Teatret har netop fået meldingen om, at stedet er en del af regeringens nye teaterudspil.

Der er tale om en årlig støtte på tre millioner kroner fra 2020 til Aveny-Teatret, der har stået uden for Det Københavnske Teatersamarbejde, der har gjort at teatret ikke tidligere har fået tilskud fra staten.

»Det er et stort skulderklap til os og Frederiksberg Kommune, som vi har fået stor økonomisk støtte af i otte år. Og kommunen har bakket os op som ungeteater,« siger han.

Skam 3 til september

Endnu er pengene ikke røget hele vejen ned i pengekassen på teatret, da der i de næste par uger vil være forhandlinger i forligskredsen i Folketinget, før alt er på plads.

Jon Stephensen er dog en modig mand, da planlægningen af den kommende sæson er i fuld gang.

»Jeg har allerede arbejdet pengene ind i næste sæson, så jeg håber forslaget går igennem, men jeg har et stort håb om at det lykkedes.

Vi bliver et kraftcenter for ungekulturen,« smiler han og røber, at fremtiden blandt andet byder på verdenspremiere på Skam 3 19. september.

Skabe teaterinteresse

På Frederiksberg er der glæde på borgmesterkontoret hos Jørgen Glenthøj (K) over støtten.

»Aveny-T har altid haft en helt særlig rolle i teaterverdenen og en kæmpe betydning for scenekunsten ikke bare i hovedstaden, men på landsplan. Derfor er jeg meget glad for dette udspil, som, jeg håber, regeringen kommer i mål med,« siger han.

Også hos udvalgsformanden for Kultur- og Fritid, Simon Aggesen (K), glæder sig over regeringens udspil til Aveny-T.

»Aveny-T er et nytænkende, moderne og dybt professionelt teater med sin helt egen profil. Det formår igen og igen at tilbyde forestillinger, der rammer tidsånden knivskarpt. Samtidig formår Aveny-T at favne mange målgrupper, ikke mindst de yngre og at skabe og fastholde en teaterinteresse også her.

Det er glædeligt, at Aveny-T nu ser ud til at modtage det tilskud, som dets kunstneriske betydning indlysende gør det berettiget til,« siger han.

Lokale kræfter

Jan E. Jørgensen (V), der sidder i Kommunalbestyrelsen og i Kulturudvalget for Venstre i Folketinget, fortæller at han har haft møder med kulturministeren sammen med udvalgsformand Simon Aggesen for at få sat det lokale teater i rampelyset.

»Aveny-T som ingen andre har været smadder dygtige til at få unge i teateret. Jeg var selv inde at se Skam med mine børn, og vi var alle meget begejstrede. Det er fuldt fortjent, at Aveny-T nu får statsstøtte oven i de penge, vi bruger som kommune,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

|

Afsløring: Her er nogle af de nye butikker i Amager Centret

Janus vil lave ‘Danmarks næste klassiker’ af valnød