I uge 11 starter Frederiksberg Forsyning et gravearbejde på Gammel Kongevej fra H.C. Ørsteds Vej til Prinsesse Maries Allé. Arkivfoto: Martin Sørensen

Gravearbejde på Gammel Kongevej starter i uge 11

VEJARBEJDE: I uge 11 går Frederiksberg Forsyning i gang med et gravearbejde på et stykke af Gammel Kongevej.

Årsagen til arbejdet er at sikre bæredygtig forsyning for fremtiden, oplyser Frederiksberg Forsyning.

Under asfalten på Gammel Kongevej ligger et gigantisk netværk af ledninger og rør, der forsyner Frederiksberg med vand, varme og gas. Og det er Frederiksberg Forsynings opgave at sørge for netværket fungerer.

De gamle rør og ledninger er nu blevet over 80 år, så det er blevet tid til at kigge på dem. En del af optegnelserne over rørføringerne er ikke digitaliserede og er derfor upræcise.

Antallet af brud er steget, da rørene er gamle. Arbejdet udføres ved at trække nye rør ind i de gamle, så gravearbejdet begrænses betydeligt, men der skal dog stadig graves.

Sidste år arbejdede Frederiksberg Forsyning på strækningen fra Allégade til Værnedamsvej, og nu starter arbejdet så på modsatte side af gaden med vand og gas.

Denne gang gælder det strækningen fra H.C. Ørsteds Vej til Prinsesse Maries Allé. Gammel Kongevej bliver ensrettet, så bilister kun kan køre i udgående retning mellem H. C. Ørsteds Vej til Lykkesholms Allé under arbejdet på den første etape.

Denne gang etableres en sikker cykelsluse, så cyklister kan cykle i begge retninger. Der arbejdes i kortere etaper for at genere trafikken mindst muligt.

Når arbejdet er afsluttet til sommer, lægges der ny asfalt på hele vejbanen.

Du kan følge med i arbejdet på www.frb-forsyning.dk/glkongevej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sammenhold: Borgere redder deres lokale supermarked

Debat: Jeg blev så glad, da ATP overtog Jagtvej 171