Frederiksberg Hospital der lukker og slukker i 2023. Arkivfoto: Martin Sørensen

Kedelhallen: Kom til møde om Hospitalsgrunden

DEBATMØDE: Så er det nu, du kan komme med ideer og forslag til, hvad der skal være på Hospitalsgrunden, når Frederiksberg Hospital lukker i 2023.

Kommunalbestyrelsen skal snart vedtage den endelige vision for områdets fremtid, og inviterer derfor til debatmøde 26. marts kl. 17.00-19.00 i Kedelhallen på Nyelandsvej 75.

Menigen er, at grunden og bygningerne skal forvandles til et nyt kvarter, og det arbejde er gået i gang.

Sidste år blev der afholdt en stribe workshops for borgere og aktører for at få input til fremtidsvisionerne.

På baggrund af inddragelsesprocessen vedtog Kommunalbestyrelsen i februar et udkast til en vision for området under titlen ’Frederiksberg Hospital – hele byens nye kvarter’.

Forslaget til den overordnede vision er: ’På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor liv og ro forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger og sin egen identitet.’

Den vision følges op af otte delvisioner, som blandt andet handler om, at udviklingen skal ske med afsæt i de historiske bygninger og grønne træk, at området skal udvikles på fodgængere og cyklisters præmisser, og at der i det hele taget skal være grønt i alle ordets facetter.

Deltag i temacafeer

Ved mødet kan du høre mere om visionen og deltage i temacaféer, hvor de enkelte delvisioner debatteres.

Borgmester Simon Aggesen (K) opfordrer alle interesserede til at deltage:

»Vi har en enestående mulighed for at skabe et helt nyt kvarter på Frederiksberg, og det er en stor glæde at opleve det enorme engagement, borgere og aktører lægger for dagen. Udkastet til visionen er blevet til efter omfattende dialog – derfor håber jeg, at der også kommer mange og giver deres mening til kende ved dette debatmøde, så Kommunalbestyrelsen får et godt grundlag at behandle sagen på,« siger han.

Når de enkelte konkrete indsatser og projekter skal sættes i værk, kommer der lokalplaner med dialog og høringer undervejs. 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Højtlæsning for Café Klares kvinder

2000 km udfordring: Frank går Danmark rundt på 100 dage