Forleden blev en kunstvæk med værker af Mathilde Fengers værker indviet på Frederiksberg Slot. Foto: Josefine Klarskov fra Hærens Officersskole.

På slottet: Anerkendt kunstner maler soldater i krig

HÆRENS OFFICERSSKOLE: På Frederiksberg Slots fine vægge er der kommet ny kunst, som medarbejderne dagligt kan gå og kigge på.

Værkerne er malet af den ankerkendte kunstner Mathilde Fenger, der blandt andet har været i Afghanistan for at male soldater i krig.

Det er der kommet en række malerier ud af, som forleden kunne opleves på væggene på slottet i selskab med andre værker. Værkerne viser både soldater i krig, glæde ved hjemkomst og sorg over de faldne soldater.

En billedvæggen tæller nu faldne officerer fra Hærens Officersskole siden 1940 fra anden verdenskrig og Afghanistan. Der er tale om en permanet samling, hvor kunstneren Mathilde Fengers værker, bataljemalerier, er kommet til.

Dagen ved ferniseringen var også en hyldest til veteraner, der er faldet i krig. Tidligere borgmester Jørgen Glenthøj var blandt gæsterne.

Ved ferniseringen blev der holdt tale af feltpræsten, og der blev lyttet til ’Danmarks sidste honnør’.

Der er mulighed for at kigge med på værkerne, når der er rundvisning på Frederiksberg Slot. Det er der den sidste lørdag i hver måned kl. 11.00 og igen kl. 13.00. Der er entré til den oplevelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Amager Bladets Idrætspris: Guldkåringer ved havnekajen

0

Højtlæsning for Café Klares kvinder