Borgmester Simon Aggesen hilser på Elin Lind, der er talskvinde i beboergruppen, der har presset på for at få stoppet salget af de kommunale boliger. Og direktør René Suhr (tv. i bill.) fra lejeorganisationen Bosam, som har hjulpet beboergruppen. Foto: Martin Sørensen

Sælger ikke kommunale ejendomme: »Vi er fuldstændig euforiske«

BOLIG. Efter tre års venten besluttede Kommunalbestyrelsen på et møde 13. maj ikke at sælge 15 kommunale ejendomme alligevel. Beboerne kan ånde lettet op, og politikerne er også godt tilfredse.

LETTELSE: »Vi er fuldstændig euforiske, og jeg er bare så glad over, at kommunen ikke sælger ejendommene. Afgørelsen er kulminationen på et langt sejt træk, og sagen her er et bevis på, at demokratiet kan noget,« lyder det fra Elin Lind, der er talskvinde for beboergruppen, der har kæmpet for at få kommunen til ikke at sælge sine beboelsesejendomme.

Mandag 13. maj på Kommunalbestyrelsesmødet kom så budskabet, beboergruppen har ventet længe på at høre. Nemlig, at politikerne er gået sammen om at vedtage, at kommunens 15 beboelsesejendomme ikke skal sælges.

En glad borgmester

Det var en glad borgmester Simon Aggesen (K), der efter et møde med beboergruppen kunne fortælle en samlet Kommunalbestyrelse, at salget nu er taget af bordet, en beslutning som alle 25 politikere står bag.

»Jeg er ovenud tilfreds med, at alle partier i kommunalbestyrelsen har fundet en løsning, der imødekommer beboernes bekymringer og skaber tryghed.

Frederiksberg er en by for alle, og derfor skal vi sikre boliger, der er til at betale for mennesker med almindelige indkomster. Beslutning er god for lejerne i kommunernes beboelsesejendomme, for det brede samarbejde i kommunalbestyrelsen og for byen,« siger Simon Aggesen, der ser frem til den fortsatte dialog med lejerne.

Lytter til beboerne

Historien startede tilbage i 2016, da et flertal i Kommunalbestyrelsen gerne ville undersøge om kommunens ejendomme kunne sælges.

Den beslutning har givet beboerne masser af bekymringer om fremtiden som lejere.

Kommunalbestyrelsen valgte at lytte til beboernes ønske, og nu skal der laves en langsigtet strategi for udviklingen og driften i samarbejde med en ekstern ejendomsadministrator af kommunens ejendomme.

Politikerne gav også håndslag på, at den vestlige del af Finsensvej skal have et løft, og det kommer til at ske i tæt dialog med borgerne og de almene boligorganisationer i området.

Partierne er enige om, at området omkring den vestlige del af Finsensvej skal løftes, og at dette skal ske i tæt dialog med borgere og almene boligorganisationer i området.

Glæde os den røde fløj

Der er glæde hos Socialdemokratiet og Enhedslisten over beslutningen. Mette Bang Larsen (Ø), der er Bolig- og Ejendomsordfører, fortæller:

»I Socialdemokratiet og Enhedslisten er vi lykkelige over, at hele kommunalbestyrelsen nu kan stå bag forslaget om at stoppe salget af de kommunale beboelsesejendomme. Det er intet mindre end en kæmpe sejr i kampen for at sikre et Frederiksberg med plads til alle, siger hun og retter en særlig tak til Elin Lind og beboergruppen, der har kæmpet for at råbe politikerne op.

»Beboerne fra de 15 ejendomme har i over et år kæmpet en social kamp, ikke bare for deres eget hjem, men også for at der fremover skal være lejligheder på Frederiksberg, som er til at betale for dem med en lav indkomst,« fortæller Mette Bang Larsen.

En vigtig sejr

Også rådmand Michael Vindfeldt (S) er glad for beslutningen.

»De blå partier inklusiv konservative foreslog i 2016 at igangsætte salgsproces for de kommunale boliger, som huser nogen af vores mest udsatte beboere. Dengang var vi imod det, og det er vi stadig.

Vi synes, det har været et helt urimeligt langt forløb med stor usikkerhed for lejerne, men vi er lykkelige over, at vi nu står der, hvor en enig kommunalbestyrelse mandag (13. maj, red.) valgte at vedtage socialdemokratiets forslag om at stoppe alle salgsplaner.

Frederiksberg skal være en blandet by for alle, og den kamp fortsætter vi socialdemokrater med at kæmpe, men er stolte over en vigtig sejr her«.

Kom til spørgetiden

Elin Lind har boet 23 år i Finsenshave og har stadig svært ved at tro, at hendes ejendom ikke skal sælges. Men glad det er hun.

»Nu er der nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde videre med sagen. Det er så vildt.

Vi startede i juni 2018 med at komme til spørgetiden på rådhuset til Kommunalbestyrelsens møder, og har været der hver måned siden. Nogle gange var vi op til 150 personer, så folk måtte sidde på trappen,« fortæller hun.

Også Pierre C. Simon, der bor på Godthåbsvej, er glad. Han sidder også i beboergruppen og bor i en af de kommunale ejendomme.

Arbejdsgruppen har brugt mange timer på sagen, og Pierre C. Simon er taknemmelig for den ildsjæl, der startede med at sætte sedler op i opgangene for at gøre opmærksom på sagen om salget af de kommunale ejendomme.

»En stor tak til politikerne i kommunalbestyrelsen, fordi der blev hørt på os. Det er en stor lettelse for os alle, at vi igen kan føle os trygge i vores hjem. Det har været en lang og sej kamp, men lad det være en inspiration til alle om at det kan godt betale sig at kæmpe selv om alle odds er imod,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vesterbro-hotel er en af verdens mest demokratiske arbejdspladser

Musik og marked i skolegården for Syriens børn