Frederiksbergs jobcenter har 13 nye initiativer, hvor fokus er at styrke beskæftigelsen endnu mere, skriver Lone Loklindt (R) i debatindlægget. Foto: Martin Sørensen

Frederiksberg Kommune er helt fremme, når det handler om at hjælpe ledige og sygemeldte i arbejde

…Debat

AF Lone Loklindt (B)

Formand for Arbejdsmarkedet- og Uddannelsesudvalget

Beskæftigelse: Et job er det bedste, der kan ske for en ledig borger. Det ved vi i Frederiksberg Kommune, og derfor har vi i årevis arbejdet målrettet for at hjælpe ledige frederiksbergborgere i arbejde. Og vi er gode til det! Seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet placerer Frederiksberg Kommune i top tre blandt alle landets kommuner, når det kommer til at hjælpe borgere tilbage eller ind på arbejdsmarkedet.

Men det kommer ikke af sig selv. Beskæftigelsesindsatsen skal både matche den ledige, der mangler arbejde, og virksomhederne, der mangler arbejdskraft. Vi vil have alle med, og her er vores tilgang med titlen ”job-i-fokus” vigtigere end nogensinde.

Vi har stor succes i vores samarbejde med virksomhederne, men vi skal ikke bare hvile på laurbærrene. Det er vigtigt, at vi hele tiden har fingeren på pulsen og tilpasser beskæftigelsesindsatsen, så den matcher tiden.

Derfor rådfører Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget sig med det såkaldte Advisory Board Frederiksberg. Gruppen med det knap så mundrette navn er et netværksbaseret samarbejde med repræsentanter for virksomheder og institutioner, og herfra får vi input til de overordnede linjer i kommunens beskæftigelsesindsats.

Det brede samarbejde har resulteret i en ny plan for vækst og jobskabelse på Frederiksberg, som vi behandler i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget mandag den 3. juni.

Jeg er rigtig glad for, at virksomhederne engagerer sig både aktivt og konkret i at forme fremtidens beskæftigelsesindsats. Arbejdsmarkedet er krumtappen i mange vigtige dagsordener. Arbejdsmarkedet er det største fællesskab, og vi skal have alle, der kan deltage og bidrage med i det fællesskab.

Vores placering på Beskæftigelsesministeriets rangliste viser, at vi er rigtig godt på vej, men stadig kan blive bedre. I udvalget har vi netop sagt god for, at jobcentret iværksætter 13 nye initiativer, hvor fokus er rettet på at styrke beskæftigelsesindsatsen for udvalgte målgrupper, herunder fx dimittender, kvinder med ikke vestlig baggrund og personer med fysiske eller psykisk handicap.

I Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget glæder vi os til at følge arbejdet med de 13 initiativer, som skal bringe borgere, der normalt har lidt sværere ved at komme ind på arbejdsmarkedet, et godt skridt på vejen til selvforsørgelse. Det giver god mening og er til gavn for os alle.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Åbner til august: Scandic overtager Falkoner Centret

West Side Story og Abba i korformat