Frederiksberg Rådhus. Arkivfoto: Dan Møller

Handlekraftigt Frederiksberg-fællesskab: Redningsmænd m/k fundet

GENFORENET: I går efterlyste Frederiksberg Bladet – kbhliv.dk/frederiksberg de snarrådige mennesker, der ydede en 71-årig kvinde førstehjælp, da hun 26. maj faldt om med hjertestop midt på Frederiksberg Rådhusplads.

Efterlysningen fik megen opmærksomhed og blev delt rigtig mange gange. Og missionen lykkedes: De tre redningsmænd m/k er fundet og er blevet sat i forbindelse med kvinden.

Den ene, en 43-årig mand fra Frederiksberg, fortæller:

»Jeg gik tre meter bag kvinden, da hun faldt om. Jeg ringede straks 112, mens en ung forbipasserende kvinde begyndte at give kvinden hjertemassage. Kort efter stødte en mand på min egen alder til og gav mund-til-mund, mens vi skiftedes til at give hjertemassage, indtil ambulancefolkene tog over.«

Læs også: Redningsmand m/k efterlyses

Hovedpersonen selv, en 71-årig kvinde, som var på vej ind på Frederiksberg Rådhus for at stemme til EuropaParlaments-valget, men altså aldrig nåede så langt, inden hendes hjerte sagde stop, har det lykkeligvis godt. Hun har sendt følgende ord, som hun ønsker at dele med hele Frederiksberg:

»Jeg har nu fået oplyst, hvem der påtog sig at give mig hjertemassage og ringede efter ambulancen 26. maj, da jeg var på vej til at stemme på Frederiksberg Rådhus. Det er takket være jeres indsats, at jeg er i live og har det godt. Jeg har ligget på Rigshospitalet i ti dage og har også der modtaget den bedste og mest omsorgsfulde hjælp. Jeg har fået indopereret en pacemaker.

Først og fremmest tak til jer, der reddede mit liv og vidste, hvad der skulle gøres. Jeg har fået jeres telefonnummer af journalist Bo Børresen og kontakter jer blandt andet for at få udfyldt det hul, der er i min hukommelse.

Jeg er stadig lidt slap i benene, men vil meget gerne mødes med jer, når jeg er helt på toppen. Mange taknemmelige og varme hilsner.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

80 år gamle billeder udstilles for første gang

Færre bøger og mere fællesskab på Rodosvej