Frederiksberg skal klimasikres mod oversvømmelser og de skader, de medfører. Det kræver ombygninger af veje. Foto: Martin Sørensen

Debat: Skybrudssikring af Sprogøvej

Jan E. Jørgensen (V)

Formand for By- og Miljøudvalget

KLIMAPROJEKT: Her på Frederiksberg arbejder vi målrettet med klimatilpasning, så vi kan håndtere de mange skybrud og de varmere somre.

Vi arbejder på at minimere risikoen for oversvømmelser og følgeskader, så byen bliver mere robust over for det skiftende klima.

Der har været oversvømmelser på Sprogøvej, og derfor er det nødvendigt at gennemføre et klimaprojekt, så vejen også fungerer fremadrettet.

Ud over etablering af klimatilpasning på Sprogøvej, forbedres træernes vækstbetingelser, og der etableres flere parkeringspladser, så løsningen opfylder flere formål, der gavner os alle sammen.

I Frederiksberg Bladet har Annegrethe Bothmann spurgt om arbejdet med ombygningen af Sprogøvej. Jeg kan svare, at projektet overholder den aftalte overordnede tidsplan, og at entreprenøren inden for denne tidsplan har mulighed for at tilrettelægge sit arbejde.

Entreprenøren har oplyst, at stilstanden i arbejdet den første uge skyldes, at der blev taget analyser af jorden, og at der blev kørt materialer til pladsen.

Vi har i kommunen generelt i vores anlægsprojekter stort fokus på fremdriften af arbejdet i projekterne og koordinering med andre projekter.

Til orientering kan jeg oplyse, at anlægsarbejdet der gennemføres på Nyelandsvej varetages af Frederiksberg Forsyning. Arbejdet omfatter skybrudssikring af Femte Juni Plads, og da afstanden mellem de to anlægsprojekter er relativ stor, er det vores vurdering, at det er muligt at gennemføre begge projekter samtidig. Og når disse linjer læses, skulle Nyelandsvej meget gerne være åben igen for færdsel i begge retninger.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto: René Mølskov12

En tur i kajak giver liv i årerne og ro i sindet

»En-to-tre-nu!« Gang i næverne på byens bodegaer