Designer Zoo Vesterbro

Specialdesignede spiseborde og dansk kunsthåndværk i unik designbutik på Vesterbro

Vesterbro har sin helt egen DESIGNER ZOO. I designshoppen på Vesterbrogade kan du nemlig se, røre og føle og møde mere end 75 danske designere.

Spiseborde, bønneborde og dansk kunsthåndværk på Vesterbro

København er kendt for en flot zoologisk have på toppen af Valby Bakke. Her fremvises dyrenes konger. Men hvis det er design-junglen, du ikke vil fare vild i, så tag til Vesterbro og lad dig guide gennem hovedstadens førende Designer Zoo. Her er attraktionerne ikke indespærret bag tremmer. De står på hylder og shiner stolt hver især. Butikken på Vesterbrogade anerkendes i Danmark og berømmes internationalt for det store udvalg af dansk design samt de håndlavede spiseborde og bønneborde, som butikkens indehaver, Karsten Lauritsen, eksperimenterede sig frem til. Godt dansk design tager den tid, det tager.

”Jeg vil gerne præsentere dygtige, danske designere i butikken, som byder på originalt design, de selv har skabt. ”

Og kunderne i Designer Zoo betaler ikke entrébillet. Men man kan både se, føle og mærke det alt, det man vil. I træværkstedet kan man overvære selve skabelsen af butikkens juvel; Bønnebordet.

Bønnebord

En dansk designklassiker, som Karsten Lauritsen eksperimenterede frem i sine unge år og siden har passet på og forfinet. I samarbejde med værkstedets specialiserede medarbejdere. De laver det hele i hånden på Vesterbrogade 137. Fra det store butikslokale i underetagen kan man se ind i værkstedet gennem væggen af glasruder. Her håndlaves bønneborde, spise- og sofaborde præcis, som kunden ønsker det. Farve, størrelse og materialer kan kombineres på næsten utallige måder.

Specialdesignet spisebord

”Vi gør hvad, vi kan for at opfylde alle kunders ønsker og behov inden for de rammer, vi kan stå inde for som designere”, fortæller Karsten Lauritsen, der ser en stor fremtid for Danish Design.

” Vi er nu i den anden guldalder, som en del af New Nordic-bølgen.”

Danmarks største udbyder af dansk kunsthåndværk

”Det danske design som vi blev kendt for i 50’erne og 60’erne var noget som folk havde lavet rundt omkring i landet i deres små værksteder, hvor de stod med fingrene nede i det, blev beskidte og eksperimenterede sig frem. Det er noget af den DNA, vi altid har haft, og det er noget af den DNA, som jeg gerne vil være med til at bevare i det danske formgivningssprog. Fordi det er ekstremt vigtigt, at man har en individualisme i designet. Så man ikke designer til at fastlagt marked, men designer til individet, personen og derigennem skaber nogle interessante produkter, i stedet for at lave noget, der ligner de andres. Det er styrken ved dansk design.”

Dansk Smykkedesign

”Designer Zoo er internationalt set en destination for dansk design. Vi er en af de fire-fem butikker i København, man skal besøge, hvis man er interesseret i design som turist,” fortæller Lauritsen, som selv udvælger de designere, der udstiller og sælger produkter i Vesterbrogades egen zoo. Designer Zoo er derfor en helt unik designbutik, der sælger kunsthåndværk, møbler og smykker fra danske designere.

Designer Zoo’s mission er at støtte op om det gode håndholdte design. Så Danmark fortsat kan være i front, når det kommer til udviklingen af designtalenter og kunsthåndværkere, samt bevarelsen af et kunsthåndværkermiljø, hvor drivkraften bag disse produkter, kommer fra en trang til at skabe fordi, man simpelthen ikke kan lade være.”

Mød 75 designere og kunsthåndværkere

Og det kan hverken Karsten Lauritsen eller de 75 designere, han viser frem i de 700 kvadratmeter store lokaler i flere etager.

Butikken emmer af den skabertrang, som Karsten Lauritsen netop efterspørger hos de folk, han gerne vil give en stjerne, eller flere, på sin designhimmel. I håbet om at de ender som stjerneskud, der selv erobrer en plads på stjernehimlen.

”Vi modtager ofte anerkendelse og ros internationalt, og i Danmark for dens sags skyld, men der er stadig designinteresserede københavnere, som vi meget gerne vil præsentere butikken for. Her kan man se hvordan, vi arbejder og har gjort siden 1999. Og man kan høre nærmere om den enkelte designer,” fortæller Lauritsen, som løbende skifter ud blandt designere og produkter, så udvalget af dansk design, kunsthåndværk og kunstprodukter holdes unikt og varieret året rundt.

Karsten Lauritsen går især efter individuelt design, skabt af kunstnerens egne idéer og egen skabertrang. Fremfor produkter tilrettet et eksisterende marked.

Dansk Kunsthåndværk

Hans definition af håndholdt design er klar:

”Håndholdt design er essensen af et produkt, som er skabt med en kunsthåndværkers egne hænder, og hvor behovet for at skabe er den primære drivkraft.”

Hvis du vil se, føle og høre nærmere om, hvad han mener, så tag en tur i Designer Zoo. Og bliv klogere på dansk designs anden guldalder og de danske designere, der vil shine på den hjemlige og internationale stjernehimmel i de kommende år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Journaliststuderende har lavet en pop up-redaktion i Garage Park NV, hvor de har produceret videoer og artikler om og med kræfterne i Nordvest. Kom med til fernisering i dag.

Fernisering: se udstilling om kræfterne i Nordvest

Kunstneren Marc Rayner holder fernisering i Galleri SPC Kunstrum torsdag d 10.10.19. FOTO: Marc Rayner.

Fernisering: Kunst i køkkenbutikkens baglokale