Civildebatten er flyttet til Facebook

Civildebatten Frederiksberg er flyttet til en Facebook-gruppe, hvor du kan poste debatindlæg, kommentere eller bare læse med. Vi ønsker stadig en levende og konstruktiv debat, der er forudsætningen for et demokratisk samfund.

Efter fem måneder i laboratoriet, hvor vi har eksperimentet med Civildebatten Frederiksberg på både tryk og web, er forummet rykket til en Facebookgruppe under navnet ’Frederiksberg – den civile debat’. Her kan du fremover følge med, kommentere og poste debatindlæg. Principperne er grundlæggende de samme som, vi lagde ud med. Vi ønsker stadig en civiliseret, konstruktiv og levende debat om de ting, der angår fællesskabet på Frederiksberg.

Hilst velkommen
Udgangspunktet for forsøget var at teste, om det er muligt at skabe en platform, uafhængig af de sociale medier, hvor I har lyst til at diskutere med hinanden. Svaret blæser stadig i vinden, for selv om vi ikke er blevet væltet omkuld af indlæg, har mange har givet udtryk for, at de savner et forum, hvor der debatteres i en ordentlig tone, og har derfor hilst initiativet velkomment. Men i erkendelse af, at de sociale medier spiller så stor en rolle i vores medieforbrug går vi med den udvikling, i håb om at kunne engagere flere i debatten.

Hvis debatten forstummer
Når debatten skal være civiliseret betyder ikke, at man ikke må være kritisk eller uenig, blot at man diskuterer på en respektfuld måde. Det er vigtigt, fordi en levende og konstruktiv debat er en forudsætning for et demokrati, og debatten dør, hvis vi ikke tør sætte os til tasterne af frygt for at blive svinet til. Og forstummer debatten, er vi ilde stedt, som professor Anker Brink Lund, udtrykte det, da Civildebatten i foråret blev lanceret af CBS’ Center for Civilsamfundsstudier, Frederiksberg Bladet og Frederiksberg Fonden.

En indsats for fællesskabet
En af dem, der har fulgt opfordringen og delt sine synspunkter på Civildebatten Frederiksberg, er Rachel Pryce Roed. Hun har skrevet om sin bekymring for miljøet, der fik hende til at samle skrald op, når hun alligevel var ude og løbe og gå. Et lille privat initiativ, der i løbet af kort tid, har vokset sig stort. Flere er fulgt i Rachels fodspor og samler skidt og ragelse op for fra gaderne på Frederiksberg, når hun arrangerer fælles gå-og skraldeture. Initiativet er blevet hilst velkomment i mange hjørner af Frederiksberg, private virksomheder således meldt sig som glade givere af drikkevarer til de frivillige, der investerer deres tid at i at gøre noget for fællesskabet.

Måske har du en holdning til skidt og skrald i gaderne, kommunens nye ’venlig cyklist-kampagne’, der skal få de tohjulede trafikanter til at tage mere hensyn på cykelstierne, de kommunale budgetforhandlinger, som foregår lige nu, eller åbningen af den  metro – Cityringen? Eller noget helt fjerde? Så giv din mening til kende på Facebook-gruppen ‘Frederiksberg – den civile debat’: https://www.facebook.com/groups/1379705338859746/?source_id=175541406718157

Facebookgruppen bliver modereret, så skulle der være nogen, der har glemt at slå den gode tone an, så forbeholder vi os ret til fjerne indlægget.

Artikel:

Frederiksberg Fonden vil puste nyt liv i debatkulturen

Artikel:

”Det er helt vildt, hvad vi kan sammen”

Debatten