Jubelskrål og store smil fra Majbritt Næsholdt og hendes to ansatte, Tina og Nina. Foto: Martin Sørensen.

Kornes hitter på Falkoner Allé: Smart tøj til smarte damer +40

MÅNEDENS FREDERIKSBERGBUTIK. Dametøjsbutikken Kornes på Falkoner Allé 35 er kåret til ‘Månedens Frederiksbergbutik’ for maj. Bag disken finder vi ejeren Majbritt Næstholdt, der overtog butikken efter sin mor. »Stilen er den samme og målgruppen er stadigvæk de kvalitetsbedste damer i +40 år-segmenetet,« fortæller Majbritt.

KÅRING: »Det her er dagens højdepunkt. Jeg er bare så glad,« siger Majbritt Næstholdt, da repræsentanter fra Frederiksberg Bladet og Danske Bank dumper gennem døren til Butik Kornes på Falkoner Allé 35.

Butikken er kåret til ’Månedens Frederiksbergbutik’ for maj, og det er en tydeligt stolt, men også rørt butiksejer, der tager imod blomsterbuket og diplom.

Det var Majbritts mor, Jytte, der åbnede butikken for 33 år siden. Og Majbritt sender da også en varm tanke til sin mor.

»Jeg ville ønske hun kunne være her i dag og opleve denne påskønnelse,« siger Majbritt med våde øjne.

»Mor kommer jævnligt i butikken for at se, hvordan det går. Hun havde faktisk fødselsdag i går (onsdag 19. juni, red.), men trods sine 80 år er hun still going strong,« understreger Majbritt.

Majbritt har svært ved at holde tårerne tilbage, da hun omtaler sin mor. »Det er mors fortjeneste, at butikken lever i bedste velgående.« Foto: Martin Sørensen.

+40 år-segmentet

Dengang som nu henvender butikken sig til smarte damer i +40 år-segmentet med kvalitetstøj.

»Vi er dyre, men det afspejler også kvaliteten,« fortæller Majbritt, der bliver assisteret af Tina og Nina.

»De er begge to tidligere butiksindehavere, så de ved, hvad det kræver at køre en butik. Og da vi har butik i to forskellige lejemål i bygningen kan vi servicere vores mange trofaste kunder – både her og henne på hjørnet,« forklarer Majbritt.

Forretningskonceptet er enkelt: Personligt salg af dametøj til den voksne kvinde. Kollektionerne findes i forskellige prisklasser. Og butikken hjælper kunderne med at finde det rigtige dessin i farver til populære mærker som Masai og Laurie.

»Jeg har altid vores kunder i tankerne, når vi køber nyt, så er vi nemlig sikre på, at det passer ind i kundens garderobe.,« forklarer Majbritt.

Pernille Balleby, Hanne Krogh, Tonny Lauritsen og Jan Jeppesen henholdvis fra Danske Bank og Frederiksberg Bladet lykønsker med prisen. Foto: Martin Sørensen.

Opløftende begivenhed

Majbritts mor startede butikken dét år, der huskes for nogle uhyggelige ting: Sveriges statsminister Olof Palme myrdes, atomkraftværket Tjernobyl brænder, rumfærgen Challenger eksploderer og en ’kartoffelkur’!

Men nyheden om åbningen af dametøjsbutikken (C’est Ici) på Falkoner Allé var en af de mere opløftende begivenheder.

Majbritt Nætsholdt foran Butik Kornes, der har været en del af gadebilledet siden moren startede butikken for 33 år siden. Foto: Martin Sørensen.

Lukkede selskabsbutik

For otte år siden – ved butikkens 25-års jubilæum – var den ejet af både Majbritt, hendes mand, Alex, og Lene Kornum.

Under det gamle ejerskab blev der åbnet butik i Valby, i Roskilde og yderligere en bitik på Falkoner Allé med selskabstøj. Men tiden var ikke til selskabstøj, så de lukkede »selskabeligheden« og åbnede i stedet Blue Will’s med en lidt yngre og casual stil.

Navnet Kornes er en kombination af de to tidligere ejeres navne. Og det er fastholdt, efter Lene Kornum er købt ud af for at starte egen forretning.

»Det tager tid at få et nyt ejerskab på plads, men det er gået over al forventning. Og der er virkelig gang i butikken,« siger Majbritt, og tilføjer, at kartoteket boomer med cirka 4.000 kunder.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En æra er forbi på Blytækkervej

DEBAT: Enhedslisten: Skæv kritik i Radio 24syv af 18+ Centre