Gunvor Wibroe (S)
Gunvor Wibroe (S) - Foto: Arkivfoto

S: Beskyt borgerne mod luftforurening

…Debat

AF Gunvor Wibroe By- og Miljøordfører og medlem af kommunalbestyrelsen (S)

luftforurening: Blodpropper, åreforkalkning og lungeproblemer er blot nogle af de livstruende sygdomme, som udledningen fra blandt andet dieselbiler kan føre med sig. I nogle storbyer er der endda flere, der dør af luftforurening end af trafikuheld. Det er en af grundene til, at storbyer som Paris, Madrid, Athen og Mexico City vil forbyde dieselbiler fra 2025.

Socialdemokratiet er stærkt bekymrede for konsekvenserne af partikel- og luftforurening i forhold til vores borgeres helbred, og sammen med Radikale Venstre stillede vi derfor allerede i 2017 et forslag om på sigt at få udfaset dieseltrafikken på Frederiksberg. Herhjemme dør der nemlig hvert eneste år omkring 4000 danskere for tidligt og endnu flere får sygdomme og nedsat livskvalitet på grund af luftforurening. Partikelforurening fra gamle dieselbiler, herunder de giftige NOx-gasser, forurener både mere, end man tidligere har antaget, og mere end tilladt. Partikler fra dieselbiler er en trussel for folkesundheden. Et forbud mod, at gamle dieselbiler kører rundt i miljøzonerne på Frederiksberg og udleder NOx-gasser, vil uden tvivl forbedre livskvaliteten på Frederiksberg og generelt i hovedstaden. Socialdemokratiet ved godt, at der er mange selvstændige, som har dieselbiler. Derfor er det også vigtigt for os, at den model, der besluttes til udfasning af gamle dieselbiler, sker i tæt dialog med alle relevante aktører, og er en løsning, som bilejerne kan se sig selv i.

Derfor har Socialdemokratiet sammen med Radikale Venstre og Alternativet foreslået, at Frederiksberg i lighed med Danmarks fire største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, arbejder på at få de gamle og mest forurenende dieselbiler væk fra vores miljøzoner og på sigt helt udfaser dieseltrafik på Frederiksberg. Til gavn for både vores lokalmiljø og borgernes sundhed.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Eksistens om efteråret i Kastellet. Foto: Kastelskirken

Livets store spørgsmål – og lidt til

Hvis de har lyst til at bruge en hel eftermiddag på at grave et hul og kigge på en regnorm, så må de gerne det