Steen Hugo Jensen mener, at beboerne i Svalegården sætter Frederiksberg Boligfond i en skidt position.
Steen Hugo Jensen mener, at beboerne i Svalegården sætter Frederiksberg Boligfond i en skidt position. - Foto: Martin Sørensen

DEBAT: Når ofre ikke længere er ofre, hvad sker der så?

Steen Hugo Jensen

Johannes V. Jensens Alle 52

Står indholdet af artiklerne om Svalegården, Blackstone og Frederiksberg Boligfond til troende, (Frederiksberg Bladet 17. december side 6) er det en beskæmmende historie.

De brave, gode og velmenende beboere i Svalegården tog kampen op mod de grådige kapitalfonde, da Blackstone ville købe Svalegården og andre ejendomme for at forhøje huslejerne og udsætte beboerne for alskens trusler og ubehageligheder.

Hurtigt blev der i vide kredse rejst en bølge af sympati for de truede lejere. En sympati, der nåede helt ind på Christiansborg, hvor regeringen har erklæret sig parat til at indføre særlovgivning rettet mod uhyret ved navn Blackstone.

Man kunne have troet, at historien var blevet afsluttet, da det efter en tids pressekampagne blev meddelt, at Frederiksberg Boligfond og Blackstone havde droppet aftalen.

Så var muligheden jo til stede for, at beboerne kunne leve videre i harmoni med den nuværende ejer og de gunstige lave huslejer.

Men nej. For i processen var et gammelt skøde fra 1932 med et særligt indhold dukket op, og det gav nye muligheder.

Beboerne har nu øjnet muligheden for gennem en retssag at erhverve sig en forkøbsret til en værdi af 287 millioner kroner (nemlig forskellen mellem ejendommens dagspris på 289 millioner kroner og værdien i skødet på 1,5 million kroner).

En tabt sag vil få vidtrækkende økonomiske konsekvenser for Frederiksberg Boligfond. Og hvem skal så hjælpe? Kommunen og andre skatteborgere formodentligt?

Spørgsmålet, man står tilbage med, er da også: Hvem er de mest grådige?

Blackstone eller Svalegårdens beboere? Kan man se hykleriet drive ned ad murene på Svalegården?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
DENCKER+SCHNEIDER udstiller ‘117 undskyldninger’.

Berlinbaseret kunstnerduo udstiller i Valby

Sponsoreret indhold: 3 gode råd til den nye hundeejer