Platanvej.
Platanvej. - Foto: Arkivfoto: Martin Sørensen.

DEBAT: Åbent brev til Jan E. om Platanvej

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Karen Sørensen, Platanvej 24

Du har svaret på indlægget ’Har der været valg om Platanvej’ men svaret er yderst mærkeligt. 1. »Der har naturligvis ikke været valg om Platanvej« skriver du. I referatet fra mødet står der: »Høringen om indretning af Platanvej tages til efterretning«. Der er efter min ordbog ikke forskel. 2. Du skriver: »På baggrund af høringen har vi behandlet sagen politisk og forholdt os til de gode argumenter og forslag«. Kommunen har opdelt argumenterne fra høringen i 10 grupper.

Det argument der er brugt mest er ’Åben Platanvej og let trafikpresset i området’. Ja men hvordan skal Platanvej åbne? ’Let trafikpresset i området’ kan opnås på rigtig mange måder, men ikke ved at genåbne Platanvej som beskrevet i alternativ fire, som forøger den samlede trafik i området. Kommunen har opdelt nogle argumenter i mindre bidder men miljø og klima er nævnt i alt 680 gange, opdelt på tre argumenter. Miljø og klima optager nemlig borgerne. Hvilke gode argumenter og forslag fra høringen har du støttet dig til?

3. Du skriver: »Vi har selvfølgelig også lyttet til de borgere, som har måttet leve med ekstra trafik«. Alternativ fire øger trafikken internt på Frederiksberg og på tværs af Frederiksberg. Trafikken på Pile Alle reduceres med 12 procent og på Kingosgade med 16 procent. Disse trafikreduktioner er ikke særligt store og vil knapt kunne mærkes, og trafikken vil blive ved med at stige. Der er behov for nytænkning og ikke alene for Platanvej.

4. Du skriver: »Ombygning af Platanvej vil utvivlsomt give vejen et tiltrængt løft«. Ombygningen betyder fældning af træer, ekspropriering af arealer, etablering af ultrasmalle fortove og smalle cykelstier samt masser af trafik. Kommunen siger ’Bildomineret med maksimering af parkering og høj trafikbelastning’. Er dette et løft for den tættest befolkede vej på Frederiksberg?

5. Du skriver: »I detailplanlægningen vil vi se på muligheden for at gøre Platanvej mere grøn og skabe bedre byrum«. Et byrum er sted hvor mennesker kan sidde eller mødes. Kommunens eksperter skriver: »Ingen plads til ophold eller cykelparkering på gaden«.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det er fint med biblioteket, som det er nu, men det ville da også være godt for os, hvis det kom til Kildevæld, som er lige rundt om hjørnet. Men en kilometer gør ikke den store forskel, så det er nærmest hip som hap. Vi bruger det meget til vores datter Avyaya på fire år.

Hvor foretrækker du, at biblioteket ligger?

Udstillingen kan ses frem til mandag 3. februar i Rigshospitalets forhal

Designere vil forbedre kræftpatienters ophold på Rigshospitalet