Efter mere end 100 år som hospital, skal området omdannes til nye formål fra 2023.
Efter mere end 100 år som hospital, skal området omdannes til nye formål fra 2023. - Foto: Martin Sørensen.

DEBAT: Glem ikke behovet for en skadestue

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Peter Fjerring, Sekretær for Venstre på Frederiksberg

Om kort tid genoptages forhandlingerne i Frederiksberg Kommune om den fremtidige anvendelse af hospitalsområdet. Det sker samtidig med, at Kommunernes landsforening præsenterer regeringen for et reformudspil om kommunernes opgaver på sundhedsområdet.

Derfor er det vigtigt at genopfriske behovet for, at vi fremadrettet har en skadestue på Frederiksberg. Et af de forslag som Kommunernes landsforening slår til lyd for, er netop, at kommunerne fremover kan stå for driften af skadestuer, eventuelt i form af en mindre sygeplejeklinik. Et sted, hvor man kan få behandlet skader og sår, og hvor en sygeplejerske kan give væske og antibiotika. For bare at nævne nogle af opgaverne på en skadestue.

Kommunernes landsforening ønsker, at vi styrker de kommunale sundhedsopgaver, der i dag omfatter forebyggelse, genoptræning, kostvejledning med videre. Dette for at skabe balance i en udvikling, hvor Danmark har stadig færre, men større og mere specialiserede sygehuse. Vi har samtidig brug for et stærkt sundhedsvæsen i det nære.

Frederiksberg Hospital lukker inden længe og flytter sine aktiviteter til Bispebjerg. Det åbner op for at anvende en del af hospitalsområdet til privatpraktiserende sundhedserhverv, idræt, fitness, fodpleje, psykologer, apotek, patientforeninger og meget mere – i tilslutning til det kommunale sundhedscenter, der allerede ligger i området.

Frederiksberg Kommune skal være drivkraften bag udviklingen af et sundhedsmiljø på hospitalsgrunden. En ny bydel for sundhed, om man vil. En kommunal skadestue vil passe perfekt ind i de fremtidige planer for området.

Indlæget er udtryk for skribentens egen holdning.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På torsdag inviterer Mott Skrædderi på foredrag om bæredygtigt tøj. Her ses butiksindehaver Karina Mott.

Foredrag: Bliv klogere på bæredygtigt tøj og greenwashing

Flemming Olsen ved en tidligere lejlighed på Poul Henningsens Plads med biblioteket og Øbrohus i baggrunden.

»Det er det bedste sted trafikalt, og i forhold til hvor folk bor«