Frederiksberg Kommune bidrager rigeligt i forvejen, mener Frits Degner (K).
Frederiksberg Kommune bidrager rigeligt i forvejen, mener Frits Degner (K). - Foto: Lars Laursen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Udligningsordningen har udviklet sig til det rene kuponklipperi

Indlægget er et udtryk for skribentens egen holdning.

Frits Degner (K), Rahbeks Allé

Frederiksberg Kommune bliver i lighed med 32 andre kommuner straffet i regeringens udspil for at have en god og solid økonomi.

Frederiksberg Kommunes borgere har i forvejen mindst tilbage til sig selv, når skatter, afgifter og husleje er betalt. En skattestigning vil mindske frederiksbergborgernes rådighedsbeløb yderligere.

Frederiksberg Kommune bidrager med over 1,5 mia. kroner om året i kronisk kontanthjælp til 66 andre kommuner, der ikke gider tage sig sammen, men nyder i fulde drag den passive forsørgelse. Regeringen forlanger nu endnu flere penge på bordet til tvangsforsørgelse af ugidelige kommuner.

Frederiksberg Kommune har i forvejen nok at slås med og servicere borgerne, der gerne vil beholde skadestuen på Frederiksberg Hospital.

Derudover er der vuggestuer, børnehaver, skoler, mere personale på rådhuset, blandt andet socialrådgivere og ældreplejen, der fortsat skal udbygges for at fungere optimalt.

Frederiksberg Kommune har allerede effektiviseret for 800 millioner kroner over de seneste ti år, svarende til driften af 25 daginstitutioner.

Det pudsige ved det hele er, at det fortrinsvis er statsminister Mette Frederiksens partikammerater, der hovedsageligt glæder sig over udligningsidiotiet.

Det er på tide, at dette udligningsvanvid stoppes, og at der sker en gradvis nedtrapning af udligningsordningen, med henblik på at kommuner på kronisk kontanthjælp bliver selvforsørgende.

Det kan gøres ved, at de håbløse og umulige kommuner tænker nyt og gør det attraktivt at tiltrække nye innovative virksomheder. Den umulige situation er i dag, at 32 kommuner forsørger 66 kommuner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Laura Murphy i Vita Wrap i showet Contra. FOTO: Darko Skrobonja og Francis Rodor

‘Cake sitting’, punk og kvindekrop i husholdningsfilm på syret cirkusfestival

Ida Bønding Schøsler koncentrerer sig om sin serv ved Danmarks Top 12 i Hillerød.

Ingen podieplads til københavnere