Mariann Willumsen erklærer sig enig med Nils Thorsen, der mener, at hejremanden skal have særlig dispensation til at fordre hejrerne i Frederiksberg Have.
Mariann Willumsen erklærer sig enig med Nils Thorsen, der mener, at hejremanden skal have særlig dispensation til at fordre hejrerne i Frederiksberg Have. - Foto: Steffen Ortmann/Ritzau Scanpix

DEBAT: Hejremanden holder hejrerne i live

Indlægget er et udtryk for skribentens egen holdning.

Af Mariann Willumsen, Mathilde Fibigers Vej 14

Min første tanke, da jeg læste om restriktionerne i Frederiksberg Have og Søndermarken mht. fodring af fugle, gik netop til Erik, Hejremanden, som han populært kaldes.

Jeg blev virkelig urolig for, hvordan det skulle gå for vores smukke hejrer, når Erik, deres velgører, ikke længere måtte tage vare på dem. De er efterhånden kommet til at kende ’hejremanden’ og kommer straks flyvende, når de hører hans velkendte fløjt.

For så vanker der frisk fisk, og de kan overleve endnu en dag i det fri. Vinter og sommer, i regn og i sol tropper Erik trofast op. Det ved de, og de venter faktisk på ham.

Det er rigtigt, vi skal værne om miljøet, men vi skal også forsøge at bevare de få særpræg, vi har i vores nærområde. Jeg er helt enig med Nils Thorsen i, at Erik skal have lov at fortsætte sit virke med pleje af de smukke fugle i Frederiksberg Have.

Måske som den eneste med en særlig tilladelse hertil. Det tror jeg alle, også de mest miljøbevidste mennesker, vil give mig ret i. Erik og hejrerne er en attraktion.

Kanalerne i Frederiksberg Have bør renses jævnligt. Jeg ved ikke, hvor tit det er sket hidtil, men sker det for fremtiden, vil man udover slam fra visne blade m.v. også fange eventuelle efterladenskaber fra hejrerne og andre fugle?

Lad os få lov til fortsat at nyde de smukke fugle i Frederiksberg Have, som Erik er med til at holde liv i. Det er et kuriosum, som vi bør sætte pris på.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Harlem Globetrotters gæster Nørrebrohallen med tricks og løjer på søndag.

Verdenskendt basket-showhold driver gæk med nørrebroerne på søndag

Bergensgade 10 på Østerbro hvor P.S. Krøyer boede om vinteren på sine sene år. Om sommeren var han i Skagen.

Krøyer boede (også) på Østerbro