Simon Aggesen.
Simon Aggesen. - Foto: Martin Sørensen

DEBAT: Udligning: Regeringens millionregning til Frederiksberg presser en by for alle

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Simon Aggesen (K), borgmester

Hvis regeringens udligningsreform bliver til noget, vil det efterlade Frederiksberg Kommune med en så stor regning, at vi næppe har andet valg end at hæve skatten. Det vil betyde, at mennesker med de laveste indkomster, kan blive tvunget til at flytte.

Frederiksberg er ikke en rigmandsghetto, men en mangfoldig og blandet by, hvor direktører, sygeplejersker, håndværkere, folkepensionister og studerende bor side om side. Sådan skal det også være i fremtiden, for det giver byen liv og gør den interessant. Men regeringens udligningsudspil truer balancen.

Som det ser ud lige nu, efterlades vi med en regning på 150 millioner kroner. Det skal lægges oven i de 1,5 milliarder kroner, som vi allerede i dag sender ud af kommunen i udligning. Ekstraregningen svarer til, at vi lukker en skole og fire daginstitutioner eller alle døgninstitutioner til vores udsatte unge.

Det er meget svært at spare så mange penge væk, uden det for alvorlig kan mærkes. For vi driver i forvejen Frederiksberg Kommune effektivt. Derfor kan vi blive tvunget til at hæve skatten. Det vil ramme skævt. I forvejen har en familie i vores kommune op mod 100.000 kroner mindre til rådighed til sig selv end en familie i Nordjylland, fordi det er dyrere at bo på Frederiksberg end i Frederikshavn.

Den forskel står til at blive endnu større med udligningsreformen, og det vil gå ud over de familier, der har færrest penge til rådighed. Den enlige mor i lejebolig, kan blive tvunget til at flytte, hvis kommuneskatten stiger, og der bliver færre penge tilovers at betale huslejen med.

Det er ikke rimeligt at efterlade en regning så stor, så helt almindelige mennesker kan blive presset ud af vores mangfoldige by.

Min opfordring til regeringen er: Genskab balancen i jeres udspil og hjælp os med at passe på Frederiksberg. En by for alle.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Mikkel Søndergaard bliver ny kunderådgiver.

Ny kunderådgiver hos Sparekassen Sjælland-Fyns på Østerbro

Arkivfoto.

Musikmatiné med jazz og kendte klassikere