Børge Wissing mener, at der bør gøres noget ved trafikproblemerne på blandt andet Nordre Fasanvej.
Børge Wissing mener, at der bør gøres noget ved trafikproblemerne på blandt andet Nordre Fasanvej. - Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

DEBAT: Let rumpetten og løs de trafikale problemer

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Børge Wissing, Søndre Fasanvej 37

Frederiksberg er ved at sande til i trafik, som nødvendigvis er nødt til at være her, da der bor mange mennesker i bydelen, som er nødt til at køre i bil. Og alle kan jo ikke betjene sig af busser og metro.

Desværre kniber det for kommunen med at finde geniale løsninger for en gennemtænkt trafikafvikling. Ansvaret hviler vel mest på afdelingen ’Vej, Park og Miljø’, når det handler om at tage vare på disse tiltag, men man har ikke indtryk af, at det er en af deres spidskompetencer.

Men det kræver måske også, at man er nødt til at lette sig fra den varme kontorstol og bevæge sig uden for rådhusets mure og iagttage trafikafviklingen, som vel nærmest må betegnes at være kaotisk i alle dagtimerne.

Vi har telefonisk henvendt os til afdelingen, umiddelbart efter vejarbejderne begyndte på Peter Bangs Vej, og bad dem om i samarbejde med politiets færdselsafdeling at komme med forslag til en acceptabel, alternativ trafikløsning, så længe dette arbejde pågår.

Intet skete, udover at en gul streg blev markeret på det første smalle stykke af Nordre Fasanvej.

Da det er rimelig nemt at løse trafikproblemet ved at etablere en grøn venstrepil i lyssignalet ved Howitsvej og Nordre Fasanvej, så trafikken kan afvikles ud ad Finsensvej, foreslog vi i 2019 ved arbejdets start, at dette blev udført.

Dette skete efter to til tre måneder, men desværre har Vej, Park og Miljø tilsyneladende ikke været uden for rådhusmurene for at iagttage trafiksituationen siden, eller også har de ikke forstået budskabet.

På smukkeste vis er pilen sat op på den forkerte side af lyssignalet og derved nærmest har gjort trafikafviklingen værre, ved at det kun er én til to biler, der kan svinge ned ad Finsensvej ved grønt lys.

Må vi foreslå, at en medarbejder bevæger sig ud af rådhuset for at nærstudere problemet og meget hurtigt får sat en venstresvingpil op på den rigtige side, der viser ned ad Finsensvej, så det smalle stykke af Nordre Fasanvej kan fungere uden de nuværende trafikpropper, som giver lange bilkøer på både Søndre Fasanvej og Smallegade?

Altså, let nu rumpetten og kom i gang. Hvor svært kan det være? Og fri os nu for et langt og intetsigende tilbagesvar, men brug tiden på at handle i stedet.

Og afvent ikke, at situationen bliver mærkbart bedre, når I genåbner Peter Bangs Vej i begge retninger om et par måneder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Billedtekst. FOTO: NAVN

Postkort fra … Tulipanvej

Tvisten mellem Pasteur vinbar og andelsforeningen ligger i om hvorvidt der på en generalforsamling blev besluttet, at vinbaren skal søge om dispensationen for at holde åbent til klokken 24.

Dom: Vinbar overholdt ikke vedtægter om åbningstider