Frits Degner (K) er alt andet end tilfreds med S-regeringens udligningsreform. Her ses han sammen med borgmester Simon Aggesen.
Frits Degner (K) er alt andet end tilfreds med S-regeringens udligningsreform. Her ses han sammen med borgmester Simon Aggesen. - Foto: Pressefoto

DEBAT: Udligningsreformen er landevejsrøveri ved højlys dag

Indlægget er et udtryk for skribentens egen holdning.

Af Frits Degner (K), Rahbeks Allé

To lokalpolitikere fra Socialdemokratiet Michael Vindfeldt og Sine Heltberg bilder nu borgerne ind, at Frederiksberg er en rig kommune, og at det blot er en justering af udligningsreformen.

Det er at falde borgmester Simon Aggersen i ryggen. Det er åbenbart ikke gået op for de to lokalpolitikere, at Frederiksberg Kommune ifølge regeringen skal af med i alt: små 2 milliarder kroner til udligningsreformen.

Dette udligningsidioti falder absolut ikke ud til Frederiksbergs fordel. Frederiksberg Kommune har år efter år måttet aflevere milliarder til det åbenlyse tyveri.

Frederiksberg Kommune har de laveste serviceudgifter i landet.

Vi har effektiviseret så meget, at der ikke kan effektiviseres mere, medmindre de kommunalansatte er født med otte arme og ben.

Frederiksberg Kommune kunne godt bruge langt flere midler til netop denne service, men det stopper udligningsreformen.

»En familie på to børn og to voksne i Skive i Jylland har et rådighedsbeløb på 7.500 kr. mere pr. måned end en familie i Solrød i hovedstadsområdet« (Kilde: TV2 Lorry den 28. maj 2019).

Det er mig ubegribeligt, at regeringen ikke kan se, at der er noget helt galt. Det begyndte med, at regeringen ikke fremlagde de rigtige tal på, hvad hver enkelt kommune skal modtage, og hvor meget hver enkelt kommune skal udplyndres.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har dokumenteret sin inkompetence med hemmelige tal og misvisende oplysninger.

»Astrid Krags egen valgkreds i Køge bliver forgyldt med 71,8 mio. kr. om året af regeringen« (Kilde: Berlingske Tidende).

Langt de fleste penge til udligning går til Jylland.

Da borgmestrene i de hårdest ramte kommuner i hovedstadsområdet ikke er inviteret af regeringen, så burde borgmestrene samlet tage uanmeldt ind på Christiansborg og tage det hundeslagsmål om udligningsreformen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Dragørs borgmester: Allan Holst brændte for at gøre en forskel

Tidligere Art Director ved bladet Cosmopolitan, kunstner og re-designer Lin Van Roe ståår foran nogle af de plakater som kvindebevægelsen har lavet.

»Kvindekampen foregår i folketinget, på nettet – og i Kvindehuset«