Bør man medregne coronakrisen i fremtidg byplanlægning?
Bør man medregne coronakrisen i fremtidg byplanlægning? - Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Skal der anlægges smittefarlige fortove på Platanvej?

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Astrid Skotte, Platanvej 22 A

På Platanvej håber vi, kommunens politikere vil genoverveje deres beslutning om at erstatte vejens nuværende fortov med særligt smalle fortov. Efter kommuneplanen skal fortovene på en mindre trafikvej som Platanvej være 2,5 meter. Det er tilstrækkeligt til, at man kan passere hinanden med den afstand på 2 meter, som anbefales af sundhedsmyndighederne.

Men politikerne har besluttet at se stort på kommuneplanen. I stedet skal vejens fortov rives op, og der skal lægges nye, som kun er 1,75 meter brede. Det betyder, at de mange fodgængere til og fra metroen, samt vi beboere, ikke kan passere hinanden, hvis den anbefalede sikkerhedsafstand på 2 meter skal overholdes.

Man kan selvfølgelig lave ensretning af fortovene, men det bliver nok noget bøvlet. Var det ikke nemmere og billigere fra starten at anlægge fortov, som både opfylder kommuneplanen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger?

Det samme gælder i øvrigt cykelstierne, som af uransagelige grunde også skal være smallere på Platanvej end kommuneplanen siger.

Ifølge prognoserne forventes antallet af cykler ellers at stige på grund af coronapandemien og den generelt øgede miljøbevidsthed.

Lad os være fremsynede, når vi indretter vores by.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank Jensen (S) og Jesper Christensen (S) på besøg i Børnebyen Vandværket.

Kæmpe puslespil: Nu er alle daginstitutioner er åbnet

Audika Østerbro har udviklet digital løsning til efterjustering af høreapparater.

Audika Østerbro med ny løsning: Høreapparater kan efterjusteres digitalt